18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι θα κερδίσεις αν φοιτήσεις στην Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

Η Τουριστική Σχολή-ΙΕΚ Πελοποννήσου, με έδρα το Άργος, με μακραίωνη ιστορία, λειτούργησε για πρώτη φορά πριν 45 και πλέον χρόνια στο Ναύπλιο.

Στη συνέχεια, στεγάστηκε σε ξενοδοχείο στο Τολό, όπου λειτούργησε και ως οικοτροφείο και από το 2012 έως και σήμερα, φιλοξενείται στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο ΆργουςΜυκηνών και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς της τουριστικής εκπαίδευσης, με αναβαθμισμένο ρόλο ως προς τους τίτλους και τις βαθμίδες σπουδών.

Στο Εκπαιδευτήριο μας στο Άργος λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα στις ειδικότητες: “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” και “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”. Επίσης, από το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 λειτουργεί η νέα ειδικότητα “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό” με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού πρακτορείου και στην διοργάνωση συνεδρίων.

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα μικτής κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες.

Εδώ έγκειται και η ιδιαίτερη σημασία φοίτησης στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεωρητικών-εργαστηριακών μαθημάτων, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται, λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση-αμοιβή, σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, μέσα σε ξενοδοχεία και στις αντίστοιχες εργασιακές θέσεις. Η πρακτική άσκηση ενδυναμώνει τις γνώσεις των σπουδαστών και δίνει τη μοναδική δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τη θεωρία που διδάχτηκαν, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του κάθε εργασιακού χώρου και υπό την εποπτεία του αρμοδίου Διευθυντή του ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, κατά τόπους. Επίσης, ο σπουδαστής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μία ξενοδοχειακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνονται διδακτικές-πιστωτικές μονάδες προκειμένου ο καταρτιζόμενος να συνεχίσει τις σπουδές του σε τεχνικά κολέγια του εξωτερικού. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ERASMUS μετά από σχετική προκήρυξη που δημοσιεύεται.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων , για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 αρχίζει τον Αύγουστο 2020 με κατάθεση αιτήσεων σε ηλεκτρονικό σύστημα. Προσεχώς θα ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους -νες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να καταθέσουν τον ενδιαφέρον τους στις ειδικότητες της σχολής.

Για πληροφορίες επίσης μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 2751020115 & 20127 καθώς και στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr.

Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ε.Ε.Σ Άργους στη γιορτή του 4ου Γυμνασίου Άργους

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Άργους με την Πρόεδρο κα.Δήμητρα Μουρλούκου, τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια κα.Μαρία Σταματοπούλου και την Εθελόντρια Νοσηλευτικής κα.Καλλιόπη Παρασκευοπούλου, παραβρέθηκαν απόψε στην γιορτή του 4ου Γυμνασίου Άργους που ήταν αφιερωμένη στη συμβολή των Εθελοντριών Νοσοκόμων στο έπος του 1940. Στα μάτια και στον λόγο της τιμήθηκαν οι χιλιάδες Εθελόντριες που πολέμησαν και βοήθησαν […]

Τα 21 μέτρα και οι παροχές ύψους 5,5 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στην ομιλία του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση μέτρων, που αφορούν στη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων για τον χειμώνα που έρχεται. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε δέσμη μέτρων στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022, με στόχο την ανακούφιση των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και τη […]