20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Ιουλίου

Σαν σήμερα 7 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής

1456 Η Ιωάννα της Λωρραίνης αθωώνεται από εκκλησιαστικό δικαστήριο στη Ρουέν, 25 χρόνια μετά το θάνατό της στην πυρά ως αιρετική.

1687 Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.

1925 Αρχίζουν οι εργασίες χάραξης των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Εβρου.

1936 Γεννιέται ο Ψαρονίκος, αλλιώς Νίκος Ξυλούρης ή με τον τιμητικό χαρακτηρισμό «Αρχάγγελος της Κρήτης». Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνες μουσικούς και ερμηνευτές.

1965 Η Ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση τραγουδώντας «Τόσκα» στο «Κόβεν Γκάρντεν» του Λονδίνου.

2005 Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου, που αποδίδεται σε εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, προκαλεί το θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 700.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη […]

80 χρόνια από το ματωμένο Φλεβάρη του 1944

Η Επιτροπή Καλαμάτας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους δολοφονημένους Πατριώτες από τους Ναζί κατακτητές, στις 8 Φλεβάρη του 1944. Η Εκδήλωση θα γίνει σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε η Πολιτεία να εκπληρώσει […]