19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Ιουλίου

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής

1884: Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Εντουαρντ Τζόουνς.

1908: O Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέρ ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού στη νότια Κρήτη.

1933: Οι Ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας.

1960: Ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού του ΕΙΡ με το τραγούδι «Κυπαρισσάκι», το οποίο ερμηνεύει η Νάνα Μούσχουρη.

1962: Γεννιέται ο Τομ Κρουζ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τόμας Μάπαδερς, Αμερικανός ηθοποιός.

1964: Ομάδα ακροδεξιών νεαρών εισβάλλει στη Βουλή σε ώρα συνεδρίασης. Οι βουλευτές αντιμετωπίζουν δυναμικά τους εισβολείς και δέρνουν κάποιους από αυτούς. Συλλαμβάνονται 30 νεαροί, οι οποίοι θα καταδικαστούν σε αυστηρές ποινές φυλάκισης. Οι εισβολείς είχαν αποσπαστεί από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Γεωργίου Πλυτά, υποψηφίου της ΕΡΕ.

1971: Πεθαίνει ο Τζιμ Μόρισον, Αμερικανός τραγουδιστής, ο ηγέτης των Doors.

Περισσότερα Άρθρα

Γκουτιέρες για τον σεισμό στο Αιγαίο: Έτοιμος ο ΟΗΕ να βοηθήσει

Τη λύπη του για την απώλεια ζωών και τις καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο Αιγαίο, εκφράζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες. Επίσης, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν, στις κυβερνήσεις και στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Περαιτέρω, χαιρετίζει τις επιτόπιες […]

Απίστευτο: Κοριτσάκι πάνω σε φουσκωτό μονόκερο σώθηκε από ferry boat της διαδρομής Ρίο-Αντίρριο (βίντεο)

Απίστευτα πράγματα το πρωί της Δευτέρας, ανοιχτά της παραλίας Αντίρριου. Ένα μικρό κοριτσάκι ήταν μέσα στην θάλασσα, πάνω σε ένα φουσκωτό μονόκερο, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα στα βαθιά. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να το φτάσουν για να το τραβήξουν έξω και έτσι επιστρατεύτηκε το Ferry boat «Σαλάμινομάχος» που έκανε την διαδρομή Ρίο-Αντίρριο. Ένας επιβάτης μάλιστα κατέγραψε τη στιγμή της […]