15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ηλεκτρονικά από 1/8 οι αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων και στο Κτηματολογικό Γραφείο Ναυπλίου

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι δικηγόροι αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων, των οποίων είναι συντάκτες, στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Περιστερίου, Πρέβεζας, Βέροιας, Καρδίτσας, Πολύγυρου, Ηγουμενίτσας και Λευκάδας.

 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) σημειώνοντας πως από 1 Αυγούστου η ίδια ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχεται για τα Κτηματολογικά Γραφεία Ναυπλίου, Κορίνθου και Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ για το θέμα από σήμερα «οι δικηγόροι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του portal.olomeleia.gr αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων, των οποίων είναι συντάκτες, στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Περιστερίου (Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών), Πρέβεζας, Βέροιας, Καρδίτσας, Πολύγυρου, Ηγουμενίτσας και Λευκάδας, ενώ από την 1.8. η ίδια ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχεται για τα Κτηματολογικά Γραφεία Ναυπλίου, Κορίνθου και Πτολεμαΐδας».

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, «που υλοποιείται μετά από εργώδεις προσπάθειες του δικηγορικού σώματος». Ακόμη, ο ΔΣΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους υπευθύνους του Ελληνικού Κτηματολογίου «που συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για την ευόδωση του εγχειρήματος».

Τέλος, αναφέρει πως αναμένει «την υλοποίηση της δυνατότητας διασύνδεσης του Πληροφοριακού Συστήματος του Κτηματολογίου με το Πληροφοριακό σύστημα της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να καταστεί εφικτή για τους δικηγόρους και η πραγματοποίηση απομακρυσμένου ελέγχου τίτλων στα δημόσια βιβλία».

 

Περισσότερα Άρθρα

Θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία» – Σήμερα στην Τρίπολη

Ο Δήμος Τρίπολης παρουσιάζει απόψε τη θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία». Η παράσταση, λόγω τεχνικών ζητημάτων, θα παρουσιαστεί, με ελεύθερη είσοδο, σήμερα Παρασκευή (16/7/2021) στις 9.00 το βράδυ στο Άλσος Αγίου Γεωργίου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021 στον Δήμο Τρίπολης (και όχι το Σάββατο 17/7/2021 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί). Λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα τηρηθεί σειρά […]

Ο Τάσος Τόκας λέει ΝΑΙ στην επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Η ΔΕΥΑΕΡ δεν έπαψε ποτέ να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης των δημοτών μας. Το στοίχημα της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του κατοίκου-καταναλωτή ιδίως στην παροχή του δημόσιου αγαθού, του νερού, γίνεται πολλές φορές δύσβατο μονοπάτι. Η ΔΕΥΑΕΡ δεν μπορεί να στοιχίζεται πίσω από δημοσιεύματα για παράνομες ενέργειες και σαμποτάζ. Οφείλει να τρέξει με […]