12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Ιουλίου

Σαν σήμερα 1η Ιουλίου συνέβησαν τα εξής

1828: Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», διοικητή τον Ιταλό Λοχαγό Σαλτάλι και ανώτερο επόπτη τον Βαυαρό συνταγματάρχη Εϊδεκ.

1899: Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, Έλληνας φιλόσοφος και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1932: Δύο μήνες μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, διοργανώνεται συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως ενάντια στις αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Η Χωροφυλακή επιτίθεται στους συγκεντρωμένους και αρχίζουν συγκρούσεις που επεκτείνονται σε όλη τη γύρω περιοχή.

1944: Αρχίζει η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Αποφασίζεται η σύσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το δολάριο θα αντικαταστήσει το χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

2015: Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλεί τους πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μια καλύτερη συμφωνία.

Περισσότερα Άρθρα

Τομέας Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας: «Συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων»

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας, διά του Γενικού  Γραμματέα του, Αλέξανδρου Κόπτη, προανήγγειλε γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων για να προκύψει πλεόνασμα 8.500 εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να καλύψει με όποιον πρόχειρο και οδυνηρό τρόπο τα κενά που έχουν προκύψει από τις μαζικές φετινές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Πρακτικά και ουσιαστικά αυτό […]

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δήμοι της Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.426.328,45 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας. Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ. Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη […]