23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία για την απουσία δρομολογίων του ΚΤΕΛ μεταξύ των Δήμων της Αργολίδας

Από 17 Μαρτίου 2020 με αποκλειστική ευθύνη του ΚΤΕΛ Αργολίδας που έχει αναλάβει την πραγματοποίηση της υπεραστικής συγκοινωνίας μεταξύ των πόλεων του νομού Αργολίδας και χωρίς πρότερη ενημέρωση, διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια μεταξύ των δήμων Επιδαύρου-Ερμιονίδας και αποκλείστηκε η πρόσβαση των κατοίκων τους προς τους δήμους Ναυπλίου και Άργους.

Η δικαιολογία ήταν πως λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ακολούθησε, εξαιτίας των μέτρων πρόληψης αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν οικονομικά ασύμφορη για το ΚΤΕΛ Αργολίδας η δρομολόγηση λεωφορείων του.

Μολονότι τελείωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας, άνοιξαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και όλες πλέον οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα, οι κάτοικοι των δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας παραμένουν αποκλεισμένοι χωρίς καμία πρόσβαση με λεωφορείο στους δήμους Ναυπλίου και Άργους και αντίστροφα, με ότι συνεπάγεται αυτό! Μέχρι σήμερα, μετά από τρισήμιση μήνες δεν υπάρχει ούτε ένα δρομολόγιο έστω και με ένα μικρό λεωφορείο, ενώ διαθέτει αρκετά από αυτά το ΚΤΕΛ.

Οι συγκοινωνίες αποτελούν δημόσιο κοινωνικό αγαθό και πρέπει πρώτα να εξυπηρετούνται οι πολίτες και το δημόσιο συμφέρον και όχι στο όνομα του δήθεν μειωμένου οικονομικού κέρδους να έχουμε επιστρέψει στη δεκαετία του 1950 όπου δεν υπήρχαν δρόμοι και συγκοινωνίες! Και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που χρειάζονται να μετακινούνται καθημερινά, είτε για εργασία, είτε για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες αφού οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, νοσοκομεία και επιχειρήσεις βρίσκονται στην έδρα του νομού το Ναύπλιο και στο Άργος.

Με ποιό σκεπτικό το ΚΤΕΛ Αργολίδας έχει απομονώσει στη σημερινή εποχή δύο από τους δήμους του Νομού Αργολίδας? Προφανέστατα για οικονομικούς λόγους γιατί για την εξυπηρέτηση των πολιτών αδιαφορεί!!

Επίσης, υπάρχουν πολίτες με προπληρωμένες μηνιαίες κάρτες μετακίνησης που ενώ πρέπει να αποζημιωθούν για τις διαδρομές του Μαρτίου που δεν έγιναν λόγω της αναστολής των δρομολογίων χωρίς υπαιτιότητά τους, το ΚΤΕΛ Αργολίδας δεν επιστρέφει τα χρήματα αλλά ούτε βάζει δρομολόγια ώστε να μετακινηθούν με πίστωση για τις υπόλοιπες διαδρομές, αντιβαίνοντας έτσι και τη σχετική υπουργική απόφαση.

Πολίτες που πηγαίνουν να διαμαρτυρηθούν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και με ειρωνεία ακόμη και εμπαίζονται, όπως υπάλληλος του ΚΤΕΛ απάντησε σε κάτοικο του δήμου Επιδαύρου, μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι στο Ναύπλιο ή να πηγαίνετε Ναύπλιο μέσω Ισθμού Κορίνθου με το λεωφορείο που πηγαίνει στην Αθήνα!!

Αναφέρω συγκεκριμένα περιστατικά που δείχνουν τις αρνητικές έως εγκληματικές συνέπειες αυτής της κατάστασης για τους πολίτες!

Δημότης του δήμου Άργους που εργάζεται στο δήμο Ερμιονίδας, στον τομέα της καθαριότητας, είχε εκδώσει μηνιαία προπληρωμένη κάρτα για να μετακινείται καθημερινά από το Άργος στο Κρανίδι με λεωφορείο για τη δουλειά του. Μετά την αναστολή δρομολογίων εξαναγκάστηκε να πάρει μηχανάκι και να μετακινείται από το Άργος στο Κρανίδι κάτω από αντίξοες συνθήκες και πριν ένα μήνα είχε σοβαρό τροχαίο κοντά στο χωριό Αδάμι με κίνδυνο να υποστεί μόνιμη αναπηρία!

Αναπληρώτρια νηπιαγωγός και καθηγήτρια έπρεπε να μετακινούνται από Άργος-Ναύπλιο για τη δουλειά τους σε Ερμιόνη και Κρανίδι με το λεωφορείο, καθόσον δεν είχαν άλλο τρόπο μετακίνησης! Και φυσικά πολλοί άλλοι πολίτες που πρέπει να μετακινούνται καθημερινά για τη δουλειά τους, για λόγους υγείας, προμήθειας αγαθών και συναλλαγές με ποικίλες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες! Με ποιό δικαίωμα το ΚΤΕΛ Αργολίδας στερεί από τους κατοίκους τουλάχιστον δύο δήμων το κοινωνικό αγαθό της μετακίνησής τους; Κατά τα άλλα υποστηρίζει πως ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και διεκδικεί οι μετακινήσεις μαθητών και ενηλίκων να γίνονται αποκλειστικά από το δικό τους φορέα!

Επειδή δεν απαντούν στα τηλέφωνα και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις συνεχείς οχλήσεις μας προς το ΚΤΕΛ Αργολίδας, αν δεν επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, όλοι εμείς οι θιγόμενοι πολίτες θα κινηθούμε νομικά καταθέτοντας αγωγή κατά του ΚΤΕΛ Αργολίδας διεκδικώντας το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Με εκτίμηση

Σοφία Σαρρή, φιλόλογος, δημότης του δήμου Επιδαύρου και δ-ντρια του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΣ Κορινθίας: Συνεχίζει στον προεδρικό θώκο ο Μ. Τσιχριτζής

Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας επανεξελέγη ο Μιχάλης Τσιχριτζής, στις εκλογές που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 2/7. O Μιχάλης Τσιχριτζής έλαβε 19 ψήφους έναντι 2 του έτερου υποψήφιου Γιώργου Τριαντάφυλλου και ανανέωσε τη θητεία του στον «προεδρικό θώκο». Δήλωση του Μιχάλη Τσιχριτζή: «Ευχαριστώ πολύ τα σωματεία που με εμπιστεύτηκαν για μια ακόμα τετραετία στην […]

Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους 2019 – 20

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων ακαδ. έτους 2019-20 του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ που υλοποιείται στο Άργος, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας Covid- 19 και των περιορισμών στα πλαίσια λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η […]