12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αργολίδα: Μειωμένη 60% η παραγωγή φέτος στα βερίκοκα

Μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε φέτος στα βερίκοκα της Πελοποννήσου, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είχαμε μια καλή παραγωγή εκτός τις περιοχές που επλήγηκαν από τους παγετούς. Συνολικά η ελληνική παραγωγή πάντως φέτος παρουσιάζει μείωση σε σχέση με πέρσι. Επίσης οι εξαγωγές φέτος εμφανίζουν μείωση σε ποσοστό 38,4% σε σχέση με πέρσι.

Από την άλλη οι τιμές παραγωγού, τόσο για αυτά που πήγαν στη μεταποίηση όσο και αυτά που πουλήθηκαν προς επιτραπέζια χρήση προς εξαγωγή, κυμάνθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Μειωμένη παραγωγή είχαμε και στην Αργολίδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο η κ. Άννα Λαμπαδά, ταμίας τον συνεταιρισμό Σταθέικα Αργολίδας. «Η μείωση στην περιοχή φτάνει σε ποσοστό 60% σε σχέση με πέρσι και οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Το πρόβλημα είναι ότι οι παραγωγοί δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Οι τιμές παραγωγού για τα βερίκοκα Μπεμπέκου που πάνε προς μεταποίηση ήταν φέτος στα 38 λεπτά το κιλό (πέρσι ήταν στα 28 λεπτά). Καλές τιμές έδωσαν και τα που πωλούνται για πούλπα, τα οποία φέτος ήταν στα 18 λεπτά το κιλό (από 13 λεπτά που ήταν πέρσι).

Οι τιμές στα επιτραπέζια που πήγαν για εξαγωγή κυμάνθηκαν και αυτές σε καλά επίπεδα φέτος, στο 1 ευρώ το κιλό (πέρσι ήταν στα 50 λεπτά). Αντίθετα τα βερίκοκα που πήγαν στην εγχώρια αγορά (λαϊκές, κ.α.) δεν έδωσαν ικανοποιητικές τιμές στους παραγωγούς».

 

Περισσότερα Άρθρα

Σκότωσαν έναν αλλοδαπό και τον παράτησαν έξω από το αυτοκίνητό του!

Συγκεκριμένα, νωρίτερα, σήμερα το πρωί περαστικοί εντόπισαν νεκρό, δίπλα στο αυτοκίνητό του, έναν 36χρονο Παλαιστίνιο, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης. Έφερε εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ η πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος ήταν ανοιχτή. Στο εσωτερικό και στην εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου υπήρχαν ίχνη αίματος . Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος […]

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας και η Προβολή Ταινιών Μικρού μήκους στην Ερμιόνη ματαιώνονται

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων θεωρήσαμε απαραίτητο να επικοινωνήσουμε με το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας. Μας ενημέρωσαν ότι βάσει της απόφασης Δ1α/Γπ.οικ48595 του ΦΕΚ 31-7-2020 απαγορεύτηκαν όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστό και ανοικτό χώρο άρα και η δική μας. Έχουμε δουλέψει πολλοί άνθρωποι εθελοντικά, αρκετό καιρό τώρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που έχουμε αγαπήσει […]