19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή ο ψευτογιατρός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός που είχε ειδίκευση στο… εγκληματικό εμπόριο ελπίδας σε απελπισμένους ασθενείς.

Ο 47χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά-, τους οποίους φέρεται να εξαπάτησε με την υπόσχεση πως θα τους κάνει καλά από τις ανίατες ασθένειες.

Συστηνόμενος ως διακεκριμένος επιστήμονας με λαμπρές σπουδές και υψηλές γνωριμίες, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, φέρεται πως τουλάχιστον από το 2016 είχε στήσει την πιο κερδοφόρα επιχείρηση, εκμεταλλευόμενος την αγωνία και την απόγνωση των ασθενών, αφού τους έπειθε να σταματήσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και να ακολουθήσουν τις δικές του «εναλλακτικές» πρακτικές για την πλήρη ίασή τους από τις ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

Με το όνομα «Νίκος Κοντός», ο 47χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του ακόμα και σε μοναστήρια, όπου κατάφερνε, σύμφωνα με τη δικογραφία, να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, αφού τους παρουσιαζόταν ως άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό. Έτσι μπορούσε να κάμψει τη δυσπιστία τους και να τους εξαπατήσει υποστηρίζοντας πως με τα δικά του «ψευτοφάρμακα» θα είχαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, η «θεραπεία» των πέντε μηνών που υποσχόταν με βότανα, τα οποία προμηθευόταν από κατάστημα στο Πήλιο, προκαλούσε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία των ασθενών και στο τέλος τον θάνατο.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι δεν δίσταζε ακόμα και να αναλαμβάνει τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αν και εμφανιζόταν χωρίς ιατρική μπλούζα, έδινε τα ραντεβού με τους ασθενείς σε μεγάλα ιατρικά κέντρα για να γίνεται πιστευτός, είτε λόγω… χρόνου, όπως τους έλεγε, σε ξενοδοχεία και καφετέριες. Άλλοτε πάλι παρουσιαζόταν ως συνοδός ασθενών σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε καφετέριες και ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 47χρονος προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα. Μάλιστα δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών και χορηγούσε τα δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα σκευάσματα από την Ελβετία.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να είχε βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Αυτός είναι ο γιατρός «μαϊμού» -Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του «μαϊμού» γιατρού που είχε σκορπίσει τον θάνατο και εξαπατούσε συστηματικά δεκάδες συμπολίτες μας, πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών.

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».

Πηγή: Ζούγκλα, iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Νεκροί αστυνομικός με τη σύντροφό του από την επαρχία Άργους, στο Πορτοχέλι

Το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί ο αστυνομικός κι η φίλη του στο Πορτοχέλι Αργολίδος. Διπλή τραγωδία με θύματα έναν αστυνομικό που υπηρετούσε στο τμήμα του Κρανιδίου Αργολίδας και τη νεαρή φίλη του, αποκαλύφθηκε στο Πορτοχέλι Αργολίδας. Το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, μέσα στο σπίτι όπου κατοικούσε στην περιοχή Βερβερόντα. Σύμφωνα […]

Προοπτική δημιουργίας ΕΜΑΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την προοπτική δημιουργίας ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την σχετική πρωτοβουλία και προτίθεται να αναλάβει την δαπάνη για τον […]