18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δυσαρέσκεια του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την ξαφνική απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του υποκαταστήματός της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων, γεγονός που  αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Η  διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος προκαλεί σημαντικά προβλήματα και θα πρέπει να αναθεωρηθεί για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά  με  πολλά  ορεινά  χωριά  να βρίσκο νται  πέριξ της   Αγίας  Τριάδας  και   αρκετές  επιχειρήσεις  να  δραστηριοποιούνται στα συγκεκριμένα χωριά  αλλά  και  στην Αγία Τριάδα.

Αποτέλεσμα  του  κλεισίματος του  υποκαταστήματος  είναι  να  δημιουργήσει  τεράστιο πρόβλημα  στις  επιχειρήσεις αυτές , αναγκάζοντας  τες  να μεταβαίνουν  για  την παραμικρή  εξυπηρέτησή  τους  στις  δύο  πόλεις  του  νομού ,  Ναύπλιο  και  Άργος , με  ότι αυτό  συνεπάγεται  σε  κόστος  και  ταλαιπωρία.

 

  1. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων της περιοχής που στο μεγαλύτερο  ποσοστό  είναι υπερήλικες και  δεν έχουν καμία εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, ενώ  η   δυνατότητα  μετακίνησής  τους  στα   δύο  αστικά  κέντρα  του  νομού  για τραπεζική  εξυπηρέτηση καθίσταται πάρα πολύ δύσκολη.

 

  1. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος και  κατ’ επέκταση  και του  ATM,  θα  δημιουργήσει τεράστιο  πρόβλημα  στο  πλήθος  των συναλλασσομένων που εξυπηρετείται  μέσω αυτού.

 

  1. Η Αγία Τριάδα είναι μία περιοχή συγκοινωνιακά αποκομμένη από τα δύο αστικά κέντρα του νομού  (Άργος  και  Ναύπλιο). Έτσι  εάν  ένας  συναλλασσόμενος δεν διαθέτει αυτοκίνητο για να μετακινηθεί  θα  πρέπει  να επιβαρυνθεί με σημαντικό επιπρόσθετο κόστος και με μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Πολύ περισσότερο εάν ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

  1. Η εφαρμογή των μέτρων λόγω του COVID-19 επιτάσσει την αποφυγή συγχρωτισμού και την πολυπληθή παρουσία  σε κλειστούς χώρους. Η μείωση των διαθέσιμων υποκαταστημάτων  ειδικά  μάλιστα  αυτή  την  περίοδο  δημιουργεί  συνθήκες συγχρωτισμού  στα    εναπομείναντα  καταστήματα , γεγονός  που  μπορεί να έχει  απρόβλεπτες  συνέπειες, πολύ περισσότερο δε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που τα επισκέπτονται.

 

Εκφράζουμε σαν Επιμελητήριο τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και ζητούμε από τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  το  παραπάνω  υποκατάστημα  να παραμείνει σε λειτουργία.

 

                                                             Ο Πρόεδρος

                                                         Φώτης Δαμούλος

Περισσότερα Άρθρα

Κοπή πίτας από το δήμο της Τρίπολης

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2023 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/1/2023) στο νέο Δημαρχείο της Τρίπολης. Την πίτα ευλόγησε ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας κ. Αγησίλαος Μαρίνης ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, που […]

Το μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας για την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων!

Η καρδιά χτυπά δυνατά! Νομίζεις ότι όλα όσα διάβασες δεν τα θυμάσαι, όλα κι όλοι σου φταίνε γιατί αισθάνεσαι την πίεση της στιγμής. Σίγουρα είναι μία διαδικασία κρίσιμη και καθοριστική που έρχεται να επιβεβαιώσει όνειρα και προσδοκίες. Με ψυχραιμία και ηρεμία όλα θα πάνε καλά. Αγαπημένα μου παιδιά, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία μόνο από […]