15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αργεντινή: Ξεπεράστηκε το όριο των 1.000 θανάτων σε ένα 24ωρο

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στην Αργεντινή ξεπέρασε το Σάββατο τους 1.000 νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο συνολικός αριθμός των πολιτών της χώρας που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης έχει φθάσει τους 41.191, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που επικαλέστηκε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

Ο δείκτης θνητότητας — το ποσοστό των θανάτων επί του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων — αυξήθηκε στο 2,4%, ή σε 21,9 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για τη χάραξη υγειονομικών στρατηγικών Αλεχάντρο Κόστα, σύμφωνα με το TELAM.

Η καμπύλη των μολύνσεων βρίσκεται σε άνοδο και ο πρόεδρος της Αργεντινής αποφάσισε να περιορίσει τις δραστηριότητές του για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να προσβληθεί, κατόπιν σύστασης γιατρών.

Το μέτρο που αφορά τον πρόεδρο αποφασίστηκε να ληφθεί προληπτικά, εξαιτίας της «αύξησης του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες», που δείχνει «σημαντική αύξηση της διασποράς του ιού», σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο Φεντερίκο Σααβέντρα, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που παρακολουθεί τον πρόεδρο.

Ο αρχηγός του κράτους αναμένεται να «περιορίσει στο μέγιστο τις διαπροσωπικές επαφές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Φερνάντες, ηλικίας 61 ετών, είχε ξαναρχίσει τελευταία τις συνηθισμένες περιοδείες του στην επαρχία, κατά τη διάρκεια των οποίων συνοδεύεται γενικά από πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Όμως τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν πολλά κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις τάξεις δημόσιων λειτουργών αλλά και στελεχών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλέστηκε ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου TN, το 95% των κρουσμάτων μόλυνσης που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στην Αργεντινή εντοπίστηκε στη μητροπολιτική περιοχή την οποία σχηματίζουν η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα προάστιά της, όπου ζουν τα 14 από τα συνολικά 45 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Η ΕΛΜΕ  Αργολίδας σχετικά με τον αποκλεισμό των υποψηφίων του Εσπερινού ΓΕ.ΛΧανίων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Αργολίδας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση  εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς δεν τους επιτράπηκε ούτε καν να αλλάξουν βάρδια, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει από τους εργοδότες τους, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις. Πρέπει […]