19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

H Dolphin Capital θεμελίωσε το Kilada Country Club, Golf & Residences


Αποτελεί την πρώτη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα που εντάχθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Nόμου των Στρατηγικών Επενδύσεων
Σήμερα στην Κοιλάδα Αργολίδας, η Dolphin Capital, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, γιόρτασε την έναρξη των εργασιών κατασκευής του μεγάλου της έργου στην περιοχή.
Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και είναι η πρώτη που άρχισε να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2020. Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίες κατά την φάση της κατασκευής και 600 θέσεις εργασίας κατά την φάση της πλήρους λειτουργίας της.
Η επένδυση μέσω της θυγατρικής του ομίλου Mind Compass Overseas Α.Ε. αναπτύσσεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 2.079 στρ. Το masterplan φέρει την υπογραφή της Hart Howerton και ως έχει εγκριθεί, περιλαμβάνει:
• Γήπεδο γκολφ 18 οπών επιφάνειας 870 στρ. με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση κτιρίων Club House και λοιπών εγκαταστάσεων 5.000 τ.μ. Ο σχεδιασμός του γηπέδου που έχει γίνει προσωπικά από τον κορυφαίο ίσως παίχτη και σχεδιαστή γκολφ στον κόσμο Jack Nicklaus και φέρει την υπογραφή του, έχει προδιαγραφές για διεθνή πρωταθλήματα
• Πολεοδομούμενη έκταση 1.131 στρ. με παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα με κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης (Spa), αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και λοιπές υποδομές συνολικής δόμησης 198.000 τ.μ.
Η κατασκευή του Ολοκληρωμένου Τουριστικού αυτού Συγκροτήματος υλοποιείται σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και των υποδομών, όπως οδικό δίκτυο, δίκτυα ηλεκτροδότησης-υδροδότησης, ενώ η δεύτερη φάση την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και των παραθεριστικών κατοικιών.
Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dolphin Capital, Μίλτος Καμπουρίδης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί με τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού και πλήθος άλλων αντιπροσώπων της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, βάλαμε το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του μεγάλου έργου. Τα έργα μας είναι πάντα πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με το στόχο του ομίλου μας που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβέλειας σχεδιαστές και brands που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα. Στις δύσκολες αυτές μέρες που είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα εμπόδια και που όλα είναι υπό αμφισβήτηση, εμείς επενδύουμε στην ποιότητα και στις υποδομές που θα υπερισχύσουν».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση εν τω συνόλω της θεωρεί την επένδυση αυτή μία πάρα πολύ σημαντική επένδυση για την Ελλάδα και θέλω να ευχαριστήσουμε την Dolphin Capital που συνεχίζει μία πολύ επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια με καινούρια επενδυτικά σχέδια και με την δυνατότητα να αναδεικνύει προορισμούς και να προσελκύει ποιοτικό τουρισμό» και πρόσθεσε «Σίγουρα, η επένδυση εδώ, στην Κοιλάδα και το άλλο μεγάλο έργο στη Τζια και τα υπόλοιπα, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και εσείς μας βοηθάτε να το κάνουμε και προσθέτετε σοβαρά στο ακαθάριστο εθνικό μας προϊόν. Το ότι μάλιστα μέσα σ’ αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση, έργα σαν αυτό όχι μόνο δεν σταματούν αλλά προχωρούν και επιταχύνονται, είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδος για τα χρόνια που έρχονται».
Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Το Kilada, το οποίο με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην οικογένεια των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού. Δίπλα σε κάθε επένδυση που θεμελιώνεται, δίπλα σε κάθε ξενοδοχείο που ανοίγει, δίπλα σε κάθε επισκέπτη που έρχεται. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί την εθνική τουριστική βιομηχανία όπως το Kilada, που θεμελιώθηκε σήμερα».
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Golf, Πέτρος Δούκας.
Το Κilada Country Club, Golf & Residences είναι το 2ο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατασκευάζεται το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στη χώρα, το One&Only Kéa Island. Τα δύο μεγάλα αυτά έργα έρχονται να προστεθούν στα αλλά δύο που έχουν ολοκληρωθεί, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa που βρίσκονται επίσης στην Ερμιονίδα.

Περισσότερα Άρθρα

Τι είναι το σύνδρομο μετα-COVID

Γράφει ο Ευάγγελος Α. Φραγκούλης, MD, MSc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της ΠΦΥ Νοσείτε με COVID-19 με σοβαρά συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες. Ξυπνάτε κάθε πρωί και αναρωτιέστε μήπως αυτή η μέρα είναι η τελευταία σας. Και μετά αρχίζετε να περνάτε τον κάβο. Κάθε μέρα τα συμπτώματά σας -πυρετός, βήχας, δύσπνοια- γίνονται […]