19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει την ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Σε ανιχνεύσεις για χώρους γυρισμάτων της ταινίας «Καποδίστριας» που εδώ και αρκετό προετοιμάζει προέβη προσφάτως ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Εν όψει των μελλοντικών γυρισμάτων σε ελληνικές τοποθεσίες (στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, στην Αίγινα, στην Ύδρα, στη Μάνη), ο κ. Σμαραγδής επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το Ναύπλιο όπου πριν από λίγους μήνες είχε βραβευτεί από τον δήμαρχο της πόλης κ. Δημήτρη Κωστούρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Σμαραγδή, το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο είναι ότι σε όλες τις περιοχές όπου έχει εμφανιστεί «βιώνω την θερμή υποδοχή των τοπικών Αρχών αλλά και των απλών πολιτών που μου μεταφέρουν αισιόδοξη αναμονή για την ταινία». Και είναι φυσικό διότι ο σκηνοθέτης έχει παραμείνει πιστός στο πνεύμα των ταινιών που από την αρχή φάνηκε να τον απασχολεί. Οι ταινίες του «Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε» (για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη), «Καβάφης», «El Greco», «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (για τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη) και «Καζαντζάκης», έχουν ως άξονα το ελληνικό αίσθημα και το παλίμψηστο του Ελληνικού πολιτισμού

Ο Γ. Σμαραγδής λέει ότι ο «Καποδίστριας» θα είναι μια ταινία «συμφιλιωτική και αισιόδοξη που θα ορά ευεργετικά προς το μέλλον». Ως γνωστόν επιθυμία του είναι να την έχει έτοιμη ώστε να προβληθεί στην επέτειο των 200 χρόνων από την εθνεγερσία των προγόνων μας αναδεικνύοντας το μεγαλείο του μεγάλου Έλληνα και πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην πρόσφατη συνάντηση του σκηνοθέτη με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, παρών ήταν και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στο Ναύπλιο Κωνσταντίνος Δέδες. Συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος στα γυρίσματα της ταινίας στην πόλη του Ναυπλίου, όπου κατέχει ξεχωριστή θέση στην ταινία.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην αναζήτηση των κεφαλαίων για την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού της ταινίας» δήλωσε επίσης ο σκηνοθέτης. «Ο εγκλεισμός λόγω του κορωνοϊού, όπως παντού, μας πήγε πίσω όμως πιστεύω ότι θα αρχίσουμε τα γυρίσματα περί τα τέλη του φθινοπώρου από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα στη Ρωσία και την Ελβετία, ώστε στο τέλος του ’21 να είναι έτοιμη η ταινία. Υπολογίζουμε να γίνουν τρεις πρεμιέρες συγχρόνως: στην Ελλάδα, στη Μόσχα και στη Γενεύη της Ελβετίας».

Περισσότερα Άρθρα

Κ. Μητσοτάκης για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Δεν χωρούν διαχωρισμοί με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό

«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα υποδέχεται την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, αγωνιζόμενη να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν. Με οριζόντια νομοθετικά μέτρα στην εργασία και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Με πρωτοβουλίες όπως η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Αλλά και με συμπεριφορές που υπερβαίνουν στερεότυπα […]