29 °C Argos, GR
6 Ιουλίου 2022

Επίθεση με βιτριόλι : Πώς μια κλήση σε ένα υπόγειο στα Πατήσια “πρόδωσε” την 35χρονη

Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στη διαλεύκανση της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο ένα υπόγειο στα Πατήσια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”. Το συγκεκριμένο υπόγειο στην οδό Αγίου Λουκά δεν επέτρεπε να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που οδήγησε την 35χρονη να κάνει ένα μεγάλο λάθος μέσω μιας κλήση που έκανε με την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, κάποια στιγμή η έρευνα των αστυνομικών παρουσίαζε σημεία στασιμότητας καθώς ένας κύκλος 8-9 υπόπτων δεν φαινόταν να είχε σχέση με την επίθεση και τα δεδομένα από τεχνικές αναλύσεις δεν οδηγούσαν πουθενά. Τότε, υπήρξε η πληροφορία από τον ΟΤΕ ότι η τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει η δράστις (τα καρτοτηλέφωνα μπορεί να αναγνώσουν τον κωδικό της και μέσω αυτού να εντοπισθεί ποιες κλήσεις έχει κάνει ο κάτοχος), εκτός από το ραδιοταξί για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε για να καλέσει κι έναν τεχνικό, από το Μπαγκλαντές, που διέμενε σε υπόγειο στα Πατήσια, πιθανόν για την ανακαίνιση του σπιτιού της ή άλλου οικήματος. Η κλήση είχε γίνει στις 21.36, στις 29 Απριλίου 2020 (εν μέσω καραντίνας, 22 ημέρες πριν από την επίθεση με βιτριόλι), από το ίδιο καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας, στις στάσεις των λεωφορείων, από το οποίο πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κλήση (στις 18 Μαΐου 2020) για το ραδιοταξί.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον τεχνίτη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα που του τηλεφώνησε τού ήταν άγνωστη αλλά ότι τρία λεπτά νωρίτερα (στις 21.33 της 29ης Απριλίου 2020) τον είχε καλέσει και από το κινητό της. Η κλήση όμως δεν κατέστη εφικτή λόγω ασθενούς σήματος, ωστόσο άφησε ειδοποίηση με SMS (μη συνδεθείσα κλήση καταγράφεται στο κινητό του κληθέντος). Έτσι, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, από αυτό το κινητό της συσκευής του αλλοδαπού εργάτη, που καταγράφηκε με SMS το κινητό της δράστιδος, η ΕΛ.ΑΣ προσδιόρισε το όνομα της 35χρονης και ακολούθως τον τρόπο εμπλοκής της -σύμφωνα με τις αρχές- στην επίθεση με βιτριόλι.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η 35χρονη που εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας -σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις στάσεις λεωφορείων- τελειώνοντας την δουλειά της κάλεσε τον τεχνικό από το Μπαγκλαντές από το κινητό της, όμως δεν μπορούσε να αποκατασταθεί η επικοινωνία, κάτι που η 35χρονη φαίνεται να απέδωσε σε έλλειψη σήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, του δικού της κινητού. Πήγε λοιπόν στο καρτοτηλέφωνο και χρησιμοποίησε την τηλεκάρτα που είχε ήδη αγοράσει στο πλαίσιο του σχεδίου της για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

[hfe_template id='397365']

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, εκτιμούν ότι αυτή η πρώτη κλήση προς τον τεχνίτη δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο τεχνίτης από το Μπαγκλαντές διέμενε σε υπόγειο, όπου το δικό του κινητό είχε ανίσχυρο έως ανύπαρκτο σήμα. Η δράστις κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του καρτοτηλεφώνου στην οδό Ακαδημίας, γιατί στο μεταξύ ο εν λόγω τεχνικός κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας όπου υπήρχε σήμα και είδε -μέσω SMS – ότι είχε δεχθεί κλήση.

Η 35χρονη, αν και γνώριζε όλα τα μυστικά της τεχνολογίας – ήξερε πώς δεν θα εντοπιστεί μέσω κινητών, χρησιμοποιούσε πομπούς παρακολούθησης κι εφαρμογές στο διαδίκτυο – προχώρησε σε αυτή την επίμαχη κλήση με την τηλεκάρτα σε ανύποπτο χρόνο, που αποδείχθηκε μοιραία.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Νέοι αντιδήμαρχοι στο Ναύπλιο

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων [hfe_template id=’397365′] Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις του  άρθρου  59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), όπως  αντικαταστάθηκαν  α)  με τις όμοιες  του  άρθρου  68 του Ν.4555/2018 (Α’ 133) Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, και  του  άρθρου  5  του  Ν.4623/19 « ρυθμίσεις του  Υπουργείου  Εσωτερικών, […]

Ο Δήμος Ναυπλιέων για μία ακόμη φορά στο πλάι του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο»

Σε μια ξεχωριστή τελετή, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και εκπρόσωποι της Ο.Ε του Μαραθωνίου Ναυπλίου παρέδωσαν στην πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την επιταγή με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσα από τις συμμετοχές της διοργάνωσης του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Ο κ. Δημήτρης […]

Follow by Email