19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Οίκοι ανοχής: “Ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων” λέει ο Θάνος Ασκητής

Ο Θάνος Ασκητής σχολίασε τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τους οίκους ανοχής. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα είναι σωστά, αλλά η εφαρμογή τους είναι ανέφικτη.

“Τα μέτρα είναι σωστά. Αν τα δει κανείς αναλυτικά είναι σωστά για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μολυνθούμε. Είναι όμως ανεφάρμοστα γιατί απευθύνονται σε ένα μυαλό ανθρώπων πολύ ψυχαναγκαστικό, εξαιρετικά αναλυτικό και πολύ προσεχτικό, που το σεξ το ίδιο ακυρώνεται μέσα από τη διαδικασία. Ο πελάτης ενός οίκου ανοχής που θα βρεθεί με ένα πληρωμένο σύντροφο θα βγάλει στοιχεία της φύσης του, θα αναζητήσει την ηδονή, άρα δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μέσα στο μυαλό του. Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων», τόνισε ο κ. Ασκητής και πρόσθεσε:

Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας σε περιόδους κρίσης της υγειονομικής αρχής. Η ατομική ευθύνη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλουν μια συμπεριφορά που και η σεξουαλικότητα είναι υποχρεωμένη να την υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος από μία ανάσα του μπορεί να μολυνθεί από κορονοϊό.

Όταν λέει το μέτρο ότι πρέπει να έχεις μια σεξουαλική επαφή σε στάση τέτοια που η μία κεφαλή από την άλλη να απέχουν σε απόσταση ενός αντιβραχίου, αυτός είναι ανέφικτο να γίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα 15 λεπτά θα προκαλέσουν άγχος επίδοσης και απόδοσης. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα. Ένας παντρεμένος άνδρας δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα έναν οίκο ανοχής. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα ενός λαού που έχει μάθει να έχει εξωστρέφεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν συνηγορώ εγώ στην αντίληψη, παρότι τα μέτρα είναι μελετημένα και αν εφαρμοστούν – που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη – βάζουν σε πολύ χαμηλό κίνδυνο την της μόλυνσης».

Περισσότερα Άρθρα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες στην Ουκρανία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός για […]

Το ΕΚΑΒ Αργολίδας στη Γορτυνία

Το ΕΚΑΒ Αργολίδας με την βοήθεια σε υγειονομικό υλικό από το Γ.Ν. Άργους και ιδιωτών φαρμακοποιών, αντιλαμβανόμενο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Γορτυνίας, έχοντας ως οδηγό τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, στέκεται δίπλα σε κατοίκους, πυροσβέστες και εθελοντές που δίνουν την μάχη τους με την πύρινη λαίλαπα.