21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 11 Ιουνίου

Σαν σήμερα 11 Ιουνίου  συνέβησαν τα εξής:

1821: Απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους.

1922: Γεννιέται ο Μιχάλης Κακογιάννης, Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης.

1945: Το ΚΚΕ αποκηρύσσει δημόσια τη δράση του Αρη Βελουχιώτη. Λίγες μέρες αργότερα ο Βελουχιώτης θα αυτοκτονήσει για να αποφύγει τη σύλληψή του από παραστρατιωτικές ομάδες.

1963: Παραιτείται η κυβέρνηση Καραμανλή λόγω της εμμονής του βασιλιά Παύλου να πραγματοποιηθεί τελικά το επίσημο ταξίδι του στο Λονδίνο παρά την αντίθετη εισήγηση της κυβέρνησης.

1975: Ψήφιση νέου ελληνικού συντάγματος μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

1985: Πεθαίνει η ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, Σαπφώ Νοτάρα.

2013: Η ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σταματάει οριστικά τη μετάδοσή της. Μετά από δύο χρόνια, το 2015 επαναλειτουργεί.

 

Περισσότερα Άρθρα

Stage Βeing. Εργαστήριο Υποκριτικής / Αυτοσχεδιασμού με τη Μυρτώ Γκόνη στο Φουγάρο!!

Αναπνέω / Σκέφτομαι / Κινούμαι / Υπάρχω. Οι βασικές λειτουργίες και η παραμόρφωσή τους από τη ζωή στη σκηνή. Με όχημα τη δύναμη της ομάδας, μετατρέπουμε την αμηχανία της σκηνής σε δυναμικό εργαλείο δράσης. Σε  μια αυξανόμενης έντασης συνθήκη, με ηχητικές οδηγίες και μουσική, μετατρέπουμε την παραμόρφωση επί σκηνής σε προτέρημα. Ξεκινάμε από την κίνηση […]

Πάει στρατό ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Θα παρουσιαστεί στον Έβρο

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα παρουσιαστεί ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιαστεί στον Ελληνικό Στρατό τις επόμενες μέρες και καλείται να υπηρετήσει στο Πυροβολικό στον Έβρο. Υπενθυμίζεται πως πλέον οι νεοσύλλεκτοι δεν παρουσιάζονται σε κέντρα εκπαίδευσης, αντιθέτως, παρουσιάζονται απευθείας στη μονάδα όπου θα εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Ο γιος […]