17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το απόγευμα σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης, η Ιατρική Σχολή του εν λόγω ΑΕΙ θα αναλάβει την πιστοποίηση της τηλεκπαίδευσης που θα παράσχει η Περιφέρεια στους περίπου 20.000 απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα στις πέντε Π.Ε., ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλεται να εφαρμόζονται κατά την φετινή θερινή περίοδο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι, συνεδρίασε η Επιτροπή της Περιφέρειας για τον τουρισμό, στην οποία συζητήθηκε το πιο πάνω θέμα. Όπως έχει τονιστεί, η εν λόγω εκπαίδευση θα απευθύνεται σε στελέχη και εργαζομένους σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα μέσα μεταφοράς, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.

Περισσότερα Άρθρα

Επιτέλους φτιάχνουν το γεφύρι στην Βελανιδιά

Αμέσως μετά τον Ζορμπά η πρόσβαση προς τον οικισμό της Βελανιδιάς είχε δυσκολέψει, το γεφύρι είχε μισογκρεμιστεί και ήταν επικίνδυνο το πέρασμα. Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή φυγοπονούσε και μετέθετε τις ευθύνες στον Δήμο , γνωρίζοντας όμως πολύ καλά πως ήταν δική της αρμοδιότητα. Ευτυχώς η νέα περιφερειακή πλειοψηφία ενήργησε σωστά και με την ολοκλήρωση όλων […]