17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
11/06/2020 ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ 19:00

Το ΔΣ του Συνδικάτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Ναύπλιο στην Πλ. Καποδίστρια στις 19:00 

Απευθύνουμε παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στα σωματεία τους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος των αγροτών και επαγγελματιών για να δηλώσουμε δυναμικά και αποφασιστικά ότι:

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! 

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων που υπηρετούν με συνέπεια αυτήν την βάρβαρη πολιτική, των μεγαλοεπιχειρηματιών για τα εκατομμύρια του «Ταμείου Ανάκαμψης» δεν αφορούν τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι χρήματα που θα κατευθυνθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα συνοδεύονται από όρους και προϋποθέσεις, από νέα σκληρά μέτρα δηλαδή για το λαό.

Στοχευμένα, όπως διακηρύττει η κυβέρνηση, το πακέτο θα πάει για «επενδύσεις» και «μεταρρυθμίσεις». Δύο λέξεις κλειδιά που χάραξαν τη ζωή μας στην προηγούμενη κρίση.

Επενδύσεις = Κέρδη για το κεφάλαιο και μεταρρυθμίσεις = Αντεργατικά – Αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και μένουν.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσει η κοινή δράση εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών. Οργανωμένα, με κλαδικά και κοινά αιτήματα, με συλλογική και ουσιαστική συζήτηση στα σωματεία μας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη νέα βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Να μη δεχτούμε να βάλουμε πλάτη για να βγουν ακόμη μια φορά αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι κλπ. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

• Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους.

• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα Άρθρα