31 °C Argos, GR
1 Ιουλίου 2022

Νέες δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά» – Συζήτηση του Α. Γλυνιαδάκη με τους μαθητές του 11ου Δημ. Σχολείου Χαϊδαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης

Από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου ξεκίνησε την Τρίτη 9 Ιουνίου η επόμενη φάση δράσεων του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά». Προσαρμοσμένο στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Την έναρξη αυτής της νέας πρωτοβουλίας, που αφορά σε συζητήσεις Ολυμπιονικών με μαθητές δημοτικών σχολείων διάρκειας μίας διδακτικής ώρας πραγματοποίησε μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών).

[hfe_template id='397365']

Τα 140 παιδιά, που παρευρίσκονταν σήμερα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από προτζέκτορα σε κάθε αίθουσα των τάξεων τους, να συζητήσουν για τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άθλησης, για την πειθαρχία και την σκληρή προσπάθεια που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, καθώς και για την σημασία και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και έθεσαν δεκάδες ερωτήματα στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, κυρίως για τις δυνατότητες άθλησης και τους περιορισμούς της εν μέσω κορωνοϊού.

Η διευθύντρια, Δέσποινα Τσιλπιρίδου, ανανέωσε το ραντεβού του 11ου Δημοτικού Χαϊδαρίου με το «Ζήσε Αθλητικά» για την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αντίστοιχη τηλεσυζήτηση και οι υπόλοιποι μαθητές που είχαν μείνει σπίτι τους, αφού το σχολείο της λειτουργεί σε δύο βάρδιες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει στο να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos), αλλά και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Περισσότερα Άρθρα

“Ανελέητη” η προέλαση της πανδημίας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την Κολομβία να ξεπερνά χθες Κυριακή το ορόσημο των 15.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και το Περού να καταγράφει ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στην Μπογοτά, το κολομβιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αρχές κατέγραψαν 287 θανάτους εξαιτίας […]

Η Ερμιονίδα που εγώ ξέρω και αγάπησα

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, στο πρόσφατο παρελθόν, έχω να θυμηθώ αναρίθμητες στιγμές στην Ερμιονίδα, μια περιοχή με τόσες ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Το κάθε κομμάτι της ξεχωριστό ,διαφορετικό, οι άνθρωποι φιλόξενοι, άλλωστε την ομορφιά κάθε τόπου δεν την καθορίζει μόνο το φυσικό κάλλος αλλά και οι άνθρωποι της που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε […]

Follow by Email