18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Βράζουν» οι ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε λίγες ώρες – Νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν λειτούργησε ως καταλύτης για να ξεχειλίσει το καζάνι της οργής ενάντια στον ρατσισμό, την κρατική καταστολή και τις φυλετικές διακρίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ και οι υποστηρικτές της.

Σε τουλάχιστον 20 πόλεις των ΗΠΑ μαίνονται εδώ και τρεις μέρες διαμαρτυρίες, πολλές από τις οποίες έχουν παρεκτραπεί με φωτιές, καταστροφές, λεηλασίες, πυροβολισμούς και μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το CNN, δύο αστυνομικοί της ομοσπονδιακής αστυνομίας δέχτηκαν πυρά το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω των διαδηλώσεων στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όπου τουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης. Ο ένας από τους δύο υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής από πυρά στο Ντιτρόιτ

Ένας άνθρωπος ηλικίας 19 ετών, σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ έπειτα από το θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόϊντ. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατός του επήλθε όταν ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν, τού προκάλεσε ασφυξία καθώς τον πίεζε με το γόνατό του στο λαιμό.

Σχετικά με τον θάνατο του 19χρονου, η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ ανάφερε ότι υπήρξαν πυρά μέσα από ένα SUV στο χώρο όπου υπήρχαν οι διαδηλωτές.

Ο 19χρονος, έπεσε νεκρός αργά το βράδυ της Παρασκευής 29/5, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά υπόπτου που οδηγούσε ένα γκρι Dodge Durango. Το θύμα άφησε αργότερα την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Νέες εικόνες που σοκάρουν

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του, που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, δίνει βίντεο που δόθηκε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα και το οποίο δείχνει τρεις αστυνομικούς να γονατίζουν και να πατάνε το θύμα.

YouTube player

 

Η γωνία λήψης στο νέο βίντεο δείχνει ότι πέρα από τον Ντέρεκ Τσάβιν, που πατάει στο λαιμό και με τα δύο του γόνατα τον πεσμένου στο έδαφος Φλόιντ και ο οποίος συνελήφθη χτες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού, ακόμα τρεις αστυνομικοί έχουν γονατίσει πάνω στο σώμα του Αφροαμερικανού.

 

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Σφυρής: Η παρακαταθήκη του στο Δήμο Ερμιονίδας

Με την συμπλήρωση ενός έτους από τον αιφνίδιο θάνατο του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας»  Δημήτρη Σφυρή, εμείς τα Μέλη της Παράταξης  του, ως ελάχιστο φόρο τιμής, δημοσιοποιούμε σειρά έργων που ξεκίνησαν επί της θητείας του ως Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας και ολοκληρώνονται από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Το κενό που άφησε ο […]

Τριετία εκδηλώσεων μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής και Προσφυγικού Ελληνισμού για τα 100 χρόνια

Ο συντονισμός και ο τριετής σχεδιασμός των εκδηλώσεων μνήμης του Ελληνισμού της Ανατολής, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συζητήθηκε χθες, σε ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τη συμμετοχή οκτώ δευτεροβάθμιων οργανώσεων του Προσφυγικού Ελληνισμού. Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η Λίνα Μενδώνη είπε ότι το […]