17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη

Με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης 27ης Μαΐου 2020.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού και του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα, ο Δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του εν λόγω κέντρου φιλοξενίας στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες της άκρως τουριστικής Ερμιονίδας, αναλύοντας με σαφήνεια την κρισιμότητα της κατάστασης και τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν για την δημόσια υγεία.

Ζήτησε την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή.

Ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας έως ότου όλοι οι φιλοξενούμενοι γίνουν καλά και βρεθούν αρνητικοί στα τεστ για COVID-19 και στη συνέχεια για την σταδιακή αποσυμφόρηση του κέντρου φιλοξενίας και το οριστικό κλείσιμό του, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Περισσότερα Άρθρα

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεσπά η Ιωάννα -«Δεν είναι Αρλεκιν…»

Με μία μακροσκελή δήλωση, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, η 34χρονη Ιωάννα, σπάει τη σιωπή της και απαντά στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της κατηγορούμενης. «Δεν είναι ”Αρλεκιν”. Πρόκειται για τη ζωή μου, που την κατέστρεψε, και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της […]

Η Μαρία Ράλλη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Ναύπλιο

Με αισιοδοξία , με σύνεση και με την ευθύνη που απαιτεί ο ρόλος του καθενός μας συνεχίζουμε τη μετάβαση στην κανονικότητα , στοχεύοντας τα καλύτερα για την πόλη μας , για το Δήμο μας , για τους ανθρώπους μας. Ως πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ , αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης της θέσης αυτής ,το χρέος μου […]