19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Π.Ε. Αργολίδας διάνοιξε δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι

Μετά από αίτημα του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με δύο μηχανήματα και ένα φορτηγό που έχουν διατεθεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου από την Περιφέρεια, προχώρησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό δασικών δρόμων στο Σταυροπόδι Αργολίδας, καθώς επίσης και σε υποτυπώδη σήμανση.

Δέκα τρεις μέρες δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική για να φτιάξουν τον δρόμο στο δάσος του Σταυροποδίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Εδώ και 11 χρόνια δεν πέρναγε σχεδόν τίποτα από το σημείο, καθώς ο δρόμος είχε να καθαριστεί από το 2009 με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστος.

Παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος και ο επιβλέπων της δασικής υπηρεσίας Κώστας Καλλίνης.

Μετά την σημερινή ολοκλήρωση του έργου στο Σταυροπόδι, τα μηχανήματα θα μεταβούν αύριο στο όρος Άκρως του Δήμου Επιδαύρου προκειμένου να προβούν και εκεί σε παρόμοιες εργασίες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας και της διευκόλυνσης των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

Περισσότερα Άρθρα

Παρουσία της ΠτΔ τιμήθηκε η επέτειος της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο (pics)

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στη Νέα Επίδαυρο, η 199η επέτειος της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, σε εκδήλωση στην οποία παρέστη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Στην εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού, παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης […]

Δήμος Ναυπλιέων: Θα προχωρήσει σταδιακά η διάνοιξη στο μονοπάτι Ευαγγελίστρια – Παλαμήδι

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων του ΔΟΠΠΑΤ, κι ενώ έχουν σχεδιαστεί με την ομάδα εργασίας περιβάλλοντος ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις, σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου Ιορδάνη Δαμιανό, ομάδα μελετητών και  την αρχιτέκτονα, σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου και μέλος του Δ.Σ. […]