17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης

Θυμάστε τι έλεγαν οι απλοί άνθρωποι όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; «Κι ένα 10% απ’ αυτά να κάνει, εμάς μας φτάνει και μας περισσεύει». Του ‘δινε δηλαδή αβάντζο ένα θηριώδες 90% και παρά ταύτα ο Αλέξης τα ‘κανε θάλασσα. Τώρα νομίζει ότι θα ξαναγυρίσει τον χρόνο πίσω και με το “Μένουμε όρθιοι ΙΙ” θα ξανακούσει αυτό το «κι ένα 10% απ’ αυτά να κάνεις μου φτάνει». Αμ δε.

Όσο κι αν ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσει της πολιτική του ιστορία, η σύγκριση του «Μένουμε όρθιοι» με το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» είναι αναπόφευκτη. Διότι οι αριθμοί έρχονται και παρέρχονται, παραλλάσσουν και μπερδεύονται, αθροίζονται και αφαιρούνται κατά βούληση, κοντολογίς δίνουν πάντα δίκιο σε κείνους που τους χρησιμοποιούν. Αυτό λοιπόν που εν τέλει μένει στον κόσμο είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, η διαφορά ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την κοροϊδία.

Κάνει λοιπόν τεράστιο λάθος ο Αλέξης, αν νομίζει ότι οι Έλληνες θα βάλουν δίπλα-δίπλα το πρόγραμμα επανεκκίνησης του Μητσοτάκη και το δικό του «Μένουμε όρθιοι», για να συγκρίνουν αριθμούς. Οπότε θα πουν «τόσα θα πάρω από τον σημερινό, τόσα θα έπαιρνα αν στην θέση του ήταν ο άλλος». Πρόκειται για δυο εντελώς ανόμοια πράγματα. Είναι σα να συγκρίνεις το εικοσάρικο που κρατά στο χέρι ένας σοβαρός άνθρωπος, με το κατοστάρικο που σου υπόσχεται ένας φαφλατάς ο οποίος δεν έχει δραχμή στην τσέπη.

Αυτό που διαφοροποιεί ολοκληρωτικά τα δυο προγράμματα, είναι η αξιοπιστία των φορέων τους. Ο Μητσοτάκης μπορεί να κατηγορηθεί για διάφορα, όχι όμως για ανειλικρίνεια ή για κοροϊδία. Ως τώρα κάνει όσα λέει και δεν δείχνει καμιά διάθεση να στρογγυλέψει πράγματα ή να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις πίσω από λέξεις. Μπορεί κανείς να διαφωνεί μαζί του, αλλά δεν νιώθει τον κίνδυνο ότι θα του πλασάρει την πολιτική του δια της πλαγίας οδού. Κάποιες στιγμές, μπορείς να τον πεις μέχρι και κυνικό, ψεύτη όμως δεν θα τον πεις.

Ο Τσίπρας από την άλλη, είναι πρωταθλητής των πωλήσεων φυκιών ως μεταξωτές κορδέλες. Ξόδεψε το τεράστιο πολιτικό του κεφάλαιο κοροϊδεύοντας τον κόσμο και λέγοντας το ένα ψέμα πάνω στο άλλο δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό. Αυτό του κόστισε εκλογικά πολύ περισσότερο κι από την ίδια την ουσία της πολιτικής του. Και θα του κοστίζει για όσα χρόνια καταγίνεται με την πολιτική, καθώς στην λαϊκή συνείδηση ο μια φορά ψεύτης είναι πάντα ψεύτης.

Ας μην αποδίδει λοιπόν την παντελή λαϊκή αδιαφορία για το «Μένουμε όρθιοι» σε συνωμοσίες σιωπής των μέσων ενημέρωσης. Ο απλός κόσμος έχει διαμορφώσει πεποίθηση πως όσα υπόσχεται ο Τσίπρας είναι αέρας κοπανιστός, γι αυτό άλλωστε δεν χάνει την ώρα του για να τα σχολιάσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Κυριάκος παίζει εν ου παικτοίς και μοναδικός του αντίπαλος είναι ο εαυτός του.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

«Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία» – Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Η Πολεμική μας Αεροπορία σήμερα γιορτάζει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα. «Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία.» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Πολεμική Αεροπορία: Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης    

Ο Νίκας ζητάει να οριστεί το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς

Τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή που απέστειλε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα. Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, το αίτημα βασίζεται στο γεγονός ότι στην 6η Υγειονομική […]