18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία νοσοκομείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών

Η ενδεχόμενη συνεργασία νοσοκομείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, αποτέλεσε το θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο, μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

“Συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας νοσοκομείου της Περιφέρειας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, που λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για περιστατικά κορονοϊού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο σκοπός είναι, με την καθοδήγηση των στελεχών από το Νοσοκομείο στο Ριο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον, καθώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να φέρει το φθινόπωρο. Γίνεται λόγος, δηλαδή, για ένα κέντρο αναφοράς λοιμώξεων στην Περιφέρειά μας συνδεδεμένο με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, για να τονίσει στη συνέχεια:

“Χρειαζόμαστε να γίνει αυτό, τόσο για ουσιαστικούς λόγους που αφορούν την αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -κάτι που αποτελεί απαίτηση όλων των κατοίκων της-, όσο και για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου”.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο πανεπιστημιακός καθηγητής -προς τον οποίον ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες- δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με την πιο πάνω θεώρηση και ανέλαβε να μεταφέρει τη σχετική συζήτηση και στο επίπεδο του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: υλοποίηση του προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ»

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» έχει προγραμματίσει περιβαλλοντικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα Σχολεία του Δήμου μας και με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στις νεότερες ηλικίες. Η πρώτη δράση θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, […]

Η Έλενα Γαλίζη στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Έλενα Γαλίζη είναι μια νέα μητέρα που θέλει να  προσφέρει στον τόπο της. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και σε αυτές τις εκλογές θα είναι υποψήφια μαζί με την παράταξη του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. Καλή επιτυχία Έλενα!