17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Θεοδωρικάκος: Από 1η Ιουνίου έως 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί – Παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ- ΟΛΟ το σχέδιο της Κυβέρνησης

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της εστίασης. Έχει δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνουν τον δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν ώστε να συγκρατήσουν τον τζίρο τους αλλά και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Μειωμένα τέλη έως και 50% για τις επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης μετά το πέρας της πανδημίας.

Ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών αλλά και των ΚΑΠΗ:

«Άνοιγμα την 1η Ιουνίου και οι κανόνες είναι ακριβώς οι ίδιοι με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. 

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αντισηπτικά και υλικά υγειονομικής φύσης έχουν ήδη σταλεί στους σταθμούς.

Έτσι και για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς προβλέπονται έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στις «31 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η σχολική σεζόν κλείνουν

Ενώ συμπλήρωσε ότι «Ενδεχομένως το προσωπικό σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές (πχ. ΚΑΠΗ) να μεταφέρονται σε εν ενεργεία μονάδες εκπαίδευσης».

Για την άδεια ειδικού σκοπού ανέφερε ότι: «Η άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να είναι στο σχολείο (καθημερινά ή εκ περιτροπής), ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου».

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο επαναλειτουργίας δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Τάσος Λάμπρου για το έργο της αποχέτευσης, το οδικό δίκτυο και τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Την προηγούμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Κρανιδίου κ. Ν. Αντώνιοζα προέκυψε το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης του οδικού δικτύου από τον εργολάβο που εκτελεί το έργο της αποχέτευσης. Τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 10/02/2021 ,όσο και σε επίπεδο δημοσιευμάτων τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα της άμεσης αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο […]

Οικογενειακά και με… ψησταριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ψησταριά γιόρτασε το Πάσχα η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που πόσταρε ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος.   Στις τρεις φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, η οικογένεια είναι με κάζουαλ ρούχα και χαλαρή διάθεση.   Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνονται οι δύο κόρες του πρωθυπουργού, Σοφία και Δάφνη, να φιλάνε τη μητέρα τους […]