22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καταφθάνει στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Η ανακοίνωση πριν ένα 24ωρο ενός ακόμα κρούσματος κορονοϊού στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, αποτέλεσε ίσως το…κερασάκι στις διαμαρτυρίες και στις αντιδράσεις δήμου και δημοτών στην Ερμιονίδα.

Όλο το Σαββατοκύριακο ήταν συνεχείς οι τηλεοπτικές (και μη) παρεμβάσεις τόσο του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου όσο και άλλων τοπικών παραγόντων που προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις. Το αίτημα τους είναι να απομακρυνθούν από την περιοχή τους οι πρόσφυγες και να κλείσει η συγκεκριμένη δομή στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”.

Μετά από όλα αυτά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται αύριο να βρεθεί στην περιοχή και θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε τις εξελίξεις.

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεάν rapid tests στην Αργολίδα από 15 έως 21 Μαΐου

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΔΥ ΑΠΟ 15/05/23 ΕΩΣ 21/05/23 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr […]

Το έθιμο της Λαμπροκουλούρας

Είναι το πασχαλινό ψωμί ή το τσουρέκι, σε διάφορα σχήματα, μ’ ένα ή περισσότερα κόκκινα αβγά στο πάνω μέρος τους. Το ψωμί παρασκευάζεται με προζύμι και το τσουρέκι με αλεύρι, γάλα, αβγά, βούτυρο, ζάχαρη και αρωματικές ουσίες, ενώ συχνά επαλείφεται με φυτικό κρόκο, διαλυμένο μέσα στο περιεχόμενο αβγού. Η Λαμπροκουλούρα επιβίωσε παλαιότατου εθίμου. Έγινε στοιχείο […]