15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μενδώνη: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι προϊόν κλοπής – Το Βρετανικό Μουσείο «φυλακίζει» θησαυρούς

Με αφορμή την κινητοποίηση των Διεθνών Επιτροπών για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη έκανε δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά με την επαναδιατύπωση του πάγιου αιτήματος της Ελληνικής Κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε την αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή τους στον γενέθλιο τόπο τους.

YouTube player

 

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δε θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ανά τον κόσμο επιτροπές, η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται πλέον ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφή τους στην Αθήνα».

Περισσότερα Άρθρα

Ιωάννης Μπούνος: Όλη η Ελλάδα είναι ξανά γαλάζια, γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία

Με πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αυτοδύναμη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία, όλη η Ελλάδα είναι ξανά γαλάζια, γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία . Η νίκη δικαίωσε τις άοκνες προσπάθειές του προέδρου μας αλλά και όλων των κομματικών στελεχών που εργάστηκαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα.  Ο λαός εμπιστεύτηκε το κοινό όραμα […]

Νίκη Κεραμέως: ”Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα” (video)

Οι λειτουργίες σε Eκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1. “Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε […]