15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Ναύπλιο στις 24/5/2020 υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες για τον κορονοϊό

Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους σφαγιασθέντες Ποντίους και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2020

Γενικός Σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 8.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

Ώρα 11.00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ομιλία από την κυρία Τσολακίδου Μαρίνα, δικηγόρο.

Ώρα 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), Δήμαρχο Ναυπλιέων, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».

Ώρα 19.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης.

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη με τραγούδια που θα μείνουν παντοτινά. Γεννήθηκε το 1940 στη Καισαριανή. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. […]

Ο «κορονοϊός» μαστίζει τις φυλακές

Ο «κορονοϊός» μαστίζει τις φυλακές χωρίς ωστόσο να διενεργούνται ούτε καν τεστ στους κρατουμένους που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. Σύμφωνα με καταγγελίες, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι στις φυλακές της Λάρισας έχουν ήδη παρουσιάσει σχετικά συμπτώματα και ζητούν να υποβληθούν σε τεστ. Μάταια όμως γιατί η διοίκηση αποφάσισε τη μεταφορά τους στην πτέρυγα των εργαζομένων και να […]