14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αποζημιώσεις 56.469€ σε δικαιούχους αγρότες της Αργολίδας από τον ΕΛΓΑ

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο, Παρασκευή, καταβάλλονται αποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους, ασφαλισμένους στον Οργανισμό.

Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει με αξιοπιστία και συνέπεια να στηρίζει τον ασφαλιζόμενο αγρότη, κοινοποιώντας εντός του Μαΐου πάνω από το 90% των πινάκων ζημιάς του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2020.

Παρά το γεγονός ότι το 2019 σημειώθηκαν έντονα και εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, που έπληξαν μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, ο Οργανισμός κατανοώντας τις δυσκολίες και με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα γεωργού και κτηνοτρόφου».

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε  εδώ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας συμμετέχει στη διαμαρτυρία για τις διαδηλώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα του νομού μας, ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο. Για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που περιορίζει, καταστέλλει και […]

Καλαμάτα: Αύριο Σάββατο 27 Μαΐου το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ ακροβατικών τεχνών

O Σύλλογος Dance Challenge Καλαμάτας με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας FEDEC (Fédération européenne des écoles de cirque professionnelles), διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαΐου το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ KDC ακροβατικών τεχνών «Kalamata Aerial & Acro Dance Cup» στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 9:30 το βράδυ, με συμμετοχές αθλητών – ακροβατών […]