13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«101 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τιμούμε και φέτος με άσβεστη συγκίνηση τους εθνομάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους στην πατρώα γη του Πόντου, αλλά και τους απογόνους τους που μέσα από τις στάχτες και την προσφυγιά έστησαν ξανά το βιος τους στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν και μεγαλούργησαν, κρατώντας γενιά μετά τη γενιά ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του Ελληνικού Πόντου.

Ιδιαίτερα σήμερα, ενόψει της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, το αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι και μια συμβολική υπογράμμιση της αποφασιστικότητάς μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον του ιστορικού αναθεωρητισμού και της σχετικοποίησης του διεθνούς δικαίου, ώστε η φρίκη της γενοκτονίας να αποτελέσει επιτέλους κάποτε παρελθόν για ολόκληρο τον πλανήτη».

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου στο πλαίσιο του εορτασμού της 201ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού της 201ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, στην πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εξαιρετική ομιλία του κ. Πάνου Λαζαράτου, Καθηγητή Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με […]

Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων – Οι Δρόμοι της Ίασης

Ο Δήμος Επιδαύρου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια προσπάθεια προβολής και προώθησης της σύστασης του Διεθνούς Δικτύου πόλεων που έχουν στα διοικητικά τους όρια Αρχαία Ασκληπιεία καθώς και των σκοπών που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει το Δίκτυο, πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, προεδρεύοντος του […]