11 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

zaxarea

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

gallop-1

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.

gallop-2

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη  αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

gallop-3
Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει όμως το 59,7% των ερωτωμένων.

Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Περισσότερα Άρθρα

Ομιλία του ΚΚΕ στα Φίχτια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΦΙΧΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΑΒΕΛΗ ΝΑΥΣΙΚΑ.

Η Φωτούλα Μαστοράκη μαζί με τον Δημήτρη Κωστούρο

Ονομάζομαι Φωτούλα Μαστοράκη του Χρήστου και μεγάλωσα στο Ναύπλιο αλλά κατοικώ στον Άγιο Αδριανό εδώ και 4 χρόνια. Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια και απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής Αθηνών. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος. Είμαι μαχήτρια από κούνια και έχω μάθει σαν μονογονεϊκή οικογένεια να περνάνε τα πάντα από μένα και να βρίσκω λύσεις σε όλα. […]