25 °C Argos, GR
5 Ιουλίου 2022

Χρήστος Σταϊκούρας: Ευσεβείς πόθοι της αντιπολίτευσης η μείωση μισθών στο Δημόσιο

 

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε σχέδιο για μείωση μισθών στο δημόσιο και συντάξεων» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ήδη από χθες το υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διέψευδε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζε: «Ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης».

[hfe_template id='397365']

Για τη στήριξη της απασχόλησης από τον Ιούνιο ο κ. Σταϊκούρας εξήγγειλε τη δημιουργία μηχανισμού βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο, και είπε ότι η σχετική ρύθμιση πιθανόν θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι με βάση τις πληροφορίες που έχουν δει το φως εξετάζεται ένα πρόγραμμα στη βάση του γερμανικού μοντέλου Kurzarbeit, με επιδότηση μέρους της απώλειας μισθού που θα έχουν οι εργαζόμενοι σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού, ενώ θα έρθει και η ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται κατά δυο μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις.

Όσον αφορά στη μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις, εργαζομένους και φοιτητές, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχυσει το μέτρο καθολικά μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για συγκεκριμένους μόνο κλάδους και περιοχές. κοιτάξουν την παράταση του μέτρου για συγκεκριμένους κλάδους και συγκεκριμένες περιοχές. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες κατά την τρέχουσα φορολογική χρήση.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τέλος πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμιακών διαθεσίμων της χώρας και ξεκαθάρισε πως δεν πηγαίνουμε σε καμία περίπτωση σε νέο μνημόνιο.

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

«Κοίταξέ με στά μάτια! Μοῦ λές τήν ἀλήθεια;»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γέροντα Γαβριήλ Κοβιλιάτη

  Με μεγάλη χαρά, οι Εκδόσεις Επιστροφή παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το βιβλίο του Γέροντα Γαβριήλ Κοβιλιάτη, από το Ιερό Κάθισμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, «Κοίταξέ με στά μάτια! Μοῦ λές τήν ἀλήθεια;». [hfe_template id=’397365′] Για το βιβλίο μίλησαν οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας κα Σοφία Χατζή και κος […]

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αύριο στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται μετανάστες στο Πόρτο Χέλι

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή αύριο Παρασκευή 29 Μάη του 2020. Οι τελευταίες εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ερμιονίδα, με τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού, δείχνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των προσφύγων και του λαού της περιοχής. Η συνεχής εμφάνιση […]

Follow by Email