17 °C Argos, GR
25 Μαρτίου 2023

Λουτράκι: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας στο γερμανικό καταφύγιο – Η αναζήτηση του θησαυρού (video)

Οικογενειάρχες και γνωστοί στην περιοχή, ήταν οι τέσσερις άνδρες που βρέθηκαν νεκροί σήμερα (16.05.2020) τα ξημερώματα σε υπόγειο καταφύγιο Γερμανών και παλιά αποθήκη πυρομαχικών, στο Λουτράκι.

Πρόκειται για έναν 49χρονο πατέρα έξι παιδιών, ο οποίος τα τελευταία 15 χρονια ζούσε στο Λουτράκι, είχε ξενοδοχείο που στη συνέχεια  έγινε οίκος ευγηρίας, έναν 45χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων, έναν 72χρονο συνταξιούχο και πατέρα τεσσάρων παιδιών και έναν 37χρονο, ο οποίος φέρεται να είχε επαγγελματική σχέση με τον 45χρονο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, η γυναίκα του 45χρονου, ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές -καθώς γνώριζε πού βρισκόταν ο σύζυγός της- και έτσι κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισε η αναζήτηση των τεσσάρων ανδρών. Από την πλευρά της, η σύζυγος του 72χρονου δήλωσε ότι έμαθε από τις ειδήσεις τον θάνατο του άντρα της.
Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε χάσει τον αδερφό του, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μία μάνα να θρηνεί και τα δύο παιδιά της.

Γιατί βρίσκονταν εκεί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άνδρες φέρονται να άφησαν αρχικά τη γεννήτρια που είχαν μαζί τους, έξω από το καταφύγιο, αλλά στη συνέχεια την έβαλαν μέσα – ίσως λόγω του έντονου θορύβου και υπό τον φόβο μην τους ακούσουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσκαβαν, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό προς ποια κατεύθυνση και για ποιο λόγο. Πάντως, το πιο πιθανό – σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Θεοδόση Πάνου- είναι ότι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο “χασάπης της Θεσσαλονίκης”, Μαξιμίλιαν Μέρτεν, και εκτιμούνταν στα 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.

Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο.

 

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του 15/28-12-55 Β. Δ. «Περί Συλλόγου Μαιών», το οποίο είναι σε ισχύ έως σήμερα και της εναρμόνισης διεξαγωγής των αρχαιρεσιών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προκηρύσσουμε τη διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του ΣΕΜΜ Ναυπλίου, αποτελούμενου από επτά (7) Τακτικά Μέλη, τρία (3) Αναπληρωματικά Μέλη, δύο (2) Μέλη για […]

Διασωληνωμένος ένας 15χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου – Αρνητικό το τεστ για κορωνοϊό

Διασωληνωμένος είναι ένας 15χρονος στο νοσοκομείου του Ρίου, στην Πάτρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στις 7:30 στο Καραμνδάνειο νοσοκομείο με δύσπνοια, πυρετό και βήχα. Η διασωλήνωση του κρίθηκε απαραίτητη αφού η κατάσταση του όλο και χειροτέρευε και μεταφέρθηκε στο Ρίο. Οι γιατροί έλαβαν δείγμα και έκαναν τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο 15χρονος νοσηλεύεται […]