15 °C Argos, GR
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι φόβοι του Γιάννη Γεωργόπουλου να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”

«Διαπιστώνω ότι δυστυχώς δεν εφαρμόζονται πλέον οι αποφάσεις που ελήφθησαν την 21η Απριλίου 2020…η κατάσταση δείχνει πλέον να ξεφεύγει με σοβαρή πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια».

Είναι μέρος από την επιστολή προς αρμοδίους που απέστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Η επιστολή απευθύνεται στους Υπουργούς Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγε, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, έχουν παραταθεί μέχρι 21 Μαΐου 2020 τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊούCOVID-19, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα προστασίας βρίσκονται εν ισχύ από την 21η Απριλίου 2020, όταν στην εν λόγω δομή φιλοξενίας βρέθηκαν 150 κρούσματα με COVID-19 μετά από τεστ που διεξήχθησαν και στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Σήμερα διαπιστώνω ότι δυστυχώς δεν εφαρμόζονται πλέον οι αποφάσεις που ελήφθησαν την 21η Απριλίου 2020, σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά Νικόλαου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη και του Προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Αρκουμανέα Παναγιώτη, για την διαχείριση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης.

 

Συγκεκριμένα:

  • Το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό των 10 ατόμων (2 Παθολόγοι, 2 Ακτινολόγοι, 2 Μικροβιολόγοι και 4 Νοσηλευτές) με το οποίο ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει πλέον ανακληθεί και έχει φύγει.
  • Στη σκηνή του Ιατρείου που έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόνο από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.
  • Έτσι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου λόγω σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού.
  • Οι ιατροί και οι νοσηλευτές που έκαναν βάρδια σήμερα το πρωί δέχτηκαν απειλές από μεγάλες ομάδες ανήσυχων φιλοξενούμενων προσφύγων, οι οποίοι βγήκαν ομαδικά από το ξενοδοχείο και έφτασαν στη σκηνή του Ιατρείου.
  • Αποτέλεσμα αυτών των απειλών είναι η άρνηση των ιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου να μεταβούν πλέον στη σκηνή του Ιατρείου.
  • Η αστυνομική δύναμη που φυλάσσει το ξενοδοχείο έχει μειωθεί αισθητά.
  • Από την 20η Απριλίου 2020 μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζω να έχει γίνει καμία επανεξέταση με τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις μου προς τις αρμόδιες αρχές.
  • Έτσι δεν έχουμε καμία εικόνα για το πώς εξελίσσεται η επιδημία και η μετάδοση του ιού στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες μέσα στο ξενοδοχείο.

Δεδομένων των ανωτέρω και ενώ η ανησυχία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής μας έχει φτάσει στο κατακόρυφο, η κατάσταση δείχνει πλέον να ξεφεύγει με σοβαρή πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια.

Ζητώ λοιπόν άμεσα να επανέλθει στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου το ιατρικό προσωπικό των 10 ατόμων, να ενισχυθεί το Α.Τ. Ερμιονίδας με επιπλέον προσωπικό και να γίνουν νέα τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο.

Επίσης σας καλώ να δρομολογήσετε τις διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση των 470 φιλοξενούμενων προσφύγων από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” και την οριστική μετακίνησή τους από την περιοχή μας.

Σας επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία τεράστιος και η πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια είναι μεγάλη.

 

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Γαβρήλος: Με αλληλοκατηγορίες Υπουργών προσπαθεί η Κυβέρνηση να κρύψει την ανικανότητά της για την οπαδική βία»

Παρέμβαση για τα ζητήματα της οπαδικής βίας, έκανε ο Γιώργος Γαβρήλος, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, απαντώντας στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Αθλητισμού, στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού. https://www.youtube.com/watch?v=PV4CGXQddes «Ο κ. Βρούτσης ήρθε στην Βουλή και μίλησε για τα θέματα οπαδικής βίας, σα να ήταν άλλο κόμμα στην Κυβέρνηση. Σα να μην έχει […]

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας δίνει ραντεβού στο ΣΤΕ για τα αναδρομικά

10 Ιανουαρίου 2020, οι συνταξιούχοι δίνουν ραντεβού στο ΣτΕ. Μετά την προσφυγή του ΕΦΚΑ στο ΣτΕ θα κριθεί οριστικά στις 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης η τύχη των αναδρομικών για 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Για το λόγο αυτό πολλές συνταξιοδοτικές οργανώσεις έχουν δώσει ραντεβού εκείνη την ημέρα έξω από το […]