19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στα 113 της χρόνια νίκησε τον κορονοϊό η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στην Ισπανία

Μια γυναίκα 113 ετών, ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στην Ισπανία, έχει πλέον γίνει και ο γηραιότερος άνθρωπος που κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η Μαρία Μπράνιας, μητέρα τριών παιδιών, με 11 εγγόνια, επέζησε τη μόλυνση με COVID-19 ενώ βρισκόταν στο κέντρο φροντίδας Santa Maria del Tura όπου ζει στην πόλη Olot, στην ανατολική Ισπανία.

Τον Απρίλιο, εμφάνισε ήπια συμπτώματα του κορονοϊού, ενώ ένα μήνα αργότερα, διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, απομονώθηκε στο δωμάτιό της όσο νοσούσε και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους συγγενείς της, μέχρι που τελικά το τεστ της ήταν αρνητικό στον κορονοϊό.

Η Μπράνιας γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Μαρτίου 1907 και έζησε την πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε τον κόσμο το 1918 και το 1919, σκοτώνοντας περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Μαρία θεωρείται το γηραιότερο άτομο στην Ισπανία από την Ομάδα Ερευνών Γεροντολογίας, μια παγκόσμια ομάδα ερευνητών.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Δράση που υλοποιήθηκε από την ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους στο ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους

  Την Τρίτη 12/02/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την επόμενη δράση της. Το θέμα της εν λόγω δράσης, που εντάσσεται στο θεματικό άξονα «Είμαι ασφαλής στο […]