19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας λέει ΟΧΙ στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Αργολίδας αποδέχεται και συντάσσεται με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας , της ΑΣΓΜΕ, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, των Πρυτανικών αρχών πολλών Πανεπιστημίων, της Παν. Ένωσης Διευθυντών σχολικών μονάδων ΠΕ και πολλών άλλων Επιστημονικών φορέων της Εκπαίδευσης τόσο για το νομοσχέδιο που προτείνεται από την κυβέρνηση για την Παιδεία όσο και για την τροπολογία που αφορά στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας.

Η κάλυψη των μαθημάτων των μαθητών που θα λείπουν δικαιολογημένα από την τάξη μπορεί να γίνει με την ασύγχρονη εκπαίδευση ή επικουρικά με την σύγχρονη ΕΞΑΕ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, εάν και εφόσον και αυτή χαρακτηριστεί ως νόμιμη.

Εναντιωνόμαστε

· Στην ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις αίθουσες διδασκαλίας,

· στην αύξηση των μαθητών ανά τάξη ή τμήμα,

· στον εξεταστικοκεντρικό προσανατολισμό του σχολείου,

· στην απόκτηση δεξιοτήτων και όχι μόρφωσης,

· στην επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής των μαθητών.

Θεωρούμε ως μη απαραίτητη την έναρξη των μαθημάτων για τις Α΄και Β΄Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου από την στιγμή που και ο χρόνος είναι σύντομος και δεν διασφαλίζονται οι βασικές και απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και προστασίας των μαθητών κατά την μετακίνηση, την σίτιση και την παραμονή τους στο Σχολείο.

Καλούμε Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς να παραστούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν αναγγελθεί για την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 12πμ στον αύλειο χώρο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στο Ναύπλιο.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Περισσότερα Άρθρα

Στη φυλακή η κατηγορούμενη για την αρπαγή της Μαρκέλλας – Τι είπε στην απολογία της

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 33χρονη «κοκκινομάλλα», η οποία κατηγορείται για την αρπαγή και τη σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η απολογία της διήρκεσε σχεδόν 2,5 ώρες. Ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας, Ελένης Αναστασίου, η κατηγορούμενη φέρεται ότι […]