17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Ανδρέας Πουλάς για την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας

Παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας σήμερα, σε μία περίοδο που το συγκεκριμένο επάγγελμα βρίσκεται στο προσκήνιο διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε με πράξεις και όχι μόνο με λόγια τη συνεισφορά των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών οι οποίοι με προσωπικό μόχθο, σθένος και υψηλή αίσθηση καθήκοντος στηρίζουν επάξια το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ζητούμε την άμεση ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο νοσηλευτικό
προσωπικό και τη θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατοχυρώνει τα επαγγελματικά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και κατ’ επέκταση καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες υγείας για τους πολίτες.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός στη Ελλάδα: Κανένας θάνατος σήμερα – LIVE η ενημέρωση

  Δέκα έξι νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 2.490 και οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει τους 130. Κανένας όμως καταγεγραμμένος μέχρι αυτή την ώρα 47 διασωληνωμένοι- 67 ετών η διάμεση ηλικία 63 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Οδηγίες στα φαρμακεία για τον κορονοϊό από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

  Προς  Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , μετά και την απόφαση του Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει   την εξάπλωση του Κορωνοϊού ως Πανδημία, με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς , στους υπαλλήλους των φαρμακείων μας και στις οικογένειες μας αλλά  και  απέναντι στους πολίτες  και ειδικά αυτούς […]