15 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2022

“Τρέχει” για το Φεστιβάλ Επιδαύρου ο Τάσος Χρόνης

Μία σειρά σημαντικών επαφών είχε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης σήμερα  στην Αθήνα με θεσμικούς φορείς ώστε να διευκρινίσει μαζί τους τον τρόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Οι συναντήσεις του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Φώτη Οψιμούλη τόσο με την Υπουργό Πολιτισμού Κα Μενδώνη , όσο και με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Επιδαύρου Κα Ευαγγελάτου αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Κο Λιγνάδη έγιναν σε άριστο κλίμα και με διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσεων στα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Κοινός τόπος συζήτησης ήταν η διεξαγωγή του φεστιβάλ σε συνθήκες ασφάλειας τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το κοινό και οι απαραίτητες δεσμεύσεις για συγκεκριμένα πράγματα από όλους τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι : «Ο Δήμος Επιδαύρου και η τοπική κοινωνία είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση διαμορφωθεί, προκειμένου να γίνει ένα ασφαλές και χωρίς προβλήματα Φεστιβάλ Επιδαύρου».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων από την υγειονομική επιτροπή, θα οριστούν επακριβώς οι ‘’υποχρεώσεις’’ μας και πως αυτές θα υλοποιηθούν, μετά από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με θεσμικούς φορείς του Δήμου μας.

Το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες από τους υπευθύνους.

Ο Δήμος Επιδαύρου, με συγκριμένες προτάσεις, έχει από την αρχή ζητήσει να μην μείνει η Επίδαυρος χωρίς πολιτιστική δράση. Από τις μέχρι τώρα ενέργειες όλων των φορέων, φαίνεται καθαρά ότι τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού, η διοίκηση του Φεστιβάλ Επιδαύρου όσο και τα Κρατικά Θέατρα (Εθνικό και Βορείου Ελλάδος) είναι έτοιμοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να πάρουν τον θεσμό στην πλάτη τους και μας δείξουν πως οι συμπράξεις φέρνουν αποτελέσματα σε όλες τις καταστάσεις.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτό το εγχείρημα και να ευχηθούμε να έχουμε αίσιο τέλος. Ιδιαίτερα δε τον συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου αλλά και την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων, που ήδη έχουν κάνει σημαντικές προτάσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Επίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση παραδόθηκαν στο ‘’Σπίτι του Ηθοποιού’’ και στην Κα Φόνσου τα προϊόντα της Επιδαύριας γης, συμβολικά και με ιδιαίτερη αγάπη από τους δημότες – παραγωγούς της Επιδαυρίας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για αυτούς τους ανθρώπους που κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μια παρέα!

Ραντεβού στο Κοίλον του Θεάτρου και στον Αγροτουρισμό Επιδαύρου 2020.

#ΜένουμεΑσφαλείς #covidready

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

Περισσότερα Άρθρα

Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι πολικές θερμοκρασίες – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

Συνεχίζεται η διχογνωμία  μετεωρολόγων σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε σήμερα: “ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για αρκετές ημέρες ακόμα όπως τονίζεται άλλωστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΗΜΕΡΟ στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3! Δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό […]

200 μαθητές του Δήμου Ναυπλιέων εξετάστηκαν προληπτικά από γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου

Μια ακόμα σημαντική συνεισφορά του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου του δήμου Ναυπλιέων στους μαθητές. Το περασμένο Σάββατο στα δημοτικά σχολεία της Αγ. Τριάδας και της Νέας Τίρυνθας και την Κυριακή στα σχολεία του Τολού και του Δρεπάνου πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Τζάνειο Νοσοκομείο ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν […]