15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των σωματείων στη σχολική καθαριότητα

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες των σωματείων στη σχολική καθαριότητα, το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η έμπρακτη στήριξη από τους συλλόγους εκπαιδευτικών-δασκάλων, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία εργαζομένων αρκετών Δήμων και η φυσική τους παρουσία στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί βήμα ενότητας, κοινού αγώνα για ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών.

Σε συνθήκες πανδημίας και μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης που από τη μία χαρακτηρίζει ήρωες τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και από την άλλη τους διατηρεί στην ομηρία, την αβεβαιότητα, με συγκεχυμένο ωράριο και μισθούς που ξεκινούν από 90€. Με το άνοιγμα των Λυκείων η κυβέρνηση εντατικοποιεί την εργασία των σχολικών καθαριστριών, αυξάνει το ωράριο τους, χωρίς όμως να τους μονιμοποιεί, χωρίς να τους αυξάνει το μισθό, να τους εντάσσει σε σύμβαση. Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, να καθαρίζουν πεζοδρόμια, πάρκα και κάθε είδους δημόσια υπηρεσία χωρίς να προβλέπεται από τη σύμβαση τους.

Για την κυβέρνηση ο «ηρωισμός» των εργαζομένων στην καθαριότητα χαρακτηρίζεται παράλληλα και ως «κόστος». Οι εργαζόμενοι που καθαρίζουν τα σχολεία, που φροντίζουν για την υγιεινή των μαθητών, των παιδιών μας, δε γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν εργασία. Σήμερα εκτεθειμένοι στον ιό και αύριο «ποιος ξέρει που», να κυνηγούν την κάθε κυβέρνηση για να τους παρατείνει για 1-2 χρόνια τη σύμβαση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας.

Η συνεχής και διαχρονική υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει στραγγίξει τα ταμεία των σχολικών επιτροπών για τον εξοπλισμό των σχολείων με το απαραίτητο υλικό καθαριότητας, ατομικής υγιεινής και προστασίας. Στην ουσία καλούνται για άλλη μία φορά οι καθαρίστριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για τα μέσα ατομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τώρα την ευθύνη τους. Οι μεταφορές εργαζομένων και τα «μπαλώματα» δεν αποτελούν λύση.

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

• ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

• ΌΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

• ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

• ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΝΠ.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα Άρθρα

Θέση εργασίας στο Κρανίδι

Εταιρία: Lidl Ελλάς Τύπος απασχόλησης: Μερική Κατηγορία εργασίας: Πωλήσεις Περιοχή εργασίας: Δήμος Ερμιονίδας Υπάλληλοι Καταστήματος (μερική απασχόληση) – Κρανίδι Υπάλληλοι Καταστήματος (μερική απασχόληση) – Κρανίδι Υπάλληλοι Καταστήματος (μερική απασχόληση) στο Κρανίδι Στον χώρο του εμπορίου κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση. Ιδιαίτερα στη Lidl είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν και οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι. Για […]