20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δήλωση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για το φυσικό αέριο

Ύστερα από επικοινωνία που είχε η Σωτηρία Παπαδοπούλου με τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και θέτοντας του το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο, δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, κάνουν λόγο για « απένταξη του προγράμματος ανάπτυξης δικτύων τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η απένταξη αφορά, τις πόλεις Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG από τη Ρεβυθούσα». Ποια ειναι η δική σας άποψη ο Π.Δούκας απάντησε ως εξής:

Φαίνεται ότι στο νέο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024), οι οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου (μαζί με δύο της Μακεδονίας), εξαιρούνται από το πρόγραμμα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο.

Η Λακωνία είναι ο νομός με τις χαμηλότερες εισροές από εθνικές δημόσιες επενδύσεις και από Ευρωπαϊκά προγράμματα!

Από πλευράς μας,
1. Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση για τα σχέδια της ΔΕΔΑ, και όχι περιλήψεις σχεδιασμών,
2. Η ανάπτυξη της περιοχής μας απαιτεί την
επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο,
3. Στηρίζουμε τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα στις προσπάθειές του να βρει λύσεις στο θέμα αυτό!

Πέτρος Γ. Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης

Περισσότερα Άρθρα

Η Γιαννοπούλου δεύτερη στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Πολύ καλή εμφάνιση για την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου στους Βαλκανικούς Αγώνες κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Η πρωταθλήτρια της Κηφισιάς με καταγωγή από το Ναύπλιο, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με επίδοση 4.19.50. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου προερχόταν από τραυματισμό, που την κράτησε πίσω τις τελευταίες δέκα ημέρες. Δείτε στο 1:29 την κούρσα της Γιαννοπούλου

Αδίστακτοι κακοποιοί απέδρασαν ανενόχλητοι από τις φυλακές Κορυδαλλού και το υπουργείο Δικαιοσύνης… πανηγυρίζει !

  Με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού η οποία διαπιστώθηκε πολλές ώρες μετά. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης πανηγυρίζει αναφέροντας ότι επισημαίνει ότι αυτή είναι η […]