18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εμπρησμός της Marfin: Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης (video)

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Μαΐου 2010 και χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας κατά του πρώτου Μνημονίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου γίνεται στόχος εμπρησμού από αγνώστους. Ο τραγικός απολογισμός ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους και μια έγκυος γυναίκα.

Την ώρα που δέκα χρόνια μετά το συγκεκριμένο έγκλημα παραμένει ατιμώρητο η έρευνα της αστυνομίας ξεκινάει από μηδενική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης. Μάλιστα πριν από λίγο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να ανοίξουν και πάλι το φάκελο. Όπως τους είπε πρέπει να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση.

Σε ερώτηση του Open TV προς τους αξιωματικούς της ασφάλειας αναφορικά με το εάν δέκα χρόνια μετά θα μπορέσουν να βρουν κάτι η απάντηση ήταν ότι «αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και ότι είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν η απάντηση ήταν θετική. «Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος».

Ο Χάρης Παπαθανασόπουλος, πατέρας της Αγγελικής, που έχασε τη ζωή της εκείνη την ημέρα, μίλησε στο OPEN Ελλάδα, λέγοντας πως «υπήρξε αδιαφορία μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς διορθώνεται» και αναφέρθηκε τόσο στην τελετή για την τοποθέτηση πλάκας στην είσοδο του κτηρίου, όσο και στην απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

YouTube player

 

Περισσότερα Άρθρα

Στην Ύδρα ο Διοικητής Π.Υ.Ν Αργολίδας

Σήμερα επισκέφθηκε την Υπηρεσία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας ο Διοικητής Π.Υ.Ν Αργολίδας, Πύραχος Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης στα πλαίσια της καθιερωμένης διαδικασίας αναγνώρισης τομέα. Η συζήτηση μαζί του μια υπέροχη εμπειρία, αφού από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον θεσμό του εθελοντισμού είναι δεδομένα! Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη […]

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό covid-19 των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό covid-19 των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα Σήμερα, 19 Μαρτίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό covid-19 των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου- ομάδα Α-. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, και αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το […]