18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Ακόμη ένας θάνατος – Στα 144 τα θύματα – Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ

Ένας ακόμη άνθρωπος, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, κατέληξε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 144.

Πρόκειται για μία 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα  Κυριακή 3 Μαΐου.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 8, όπως ανακοίνωσε, εχθές Σάββατο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.620

Από αυτά, 593 (22.6%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1301 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78207 κλινικά δείγματα.

Περισσότερα Άρθρα

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου: «Κυβέρνηση σταθερότητας, μήνυμα υπευθυνότητας»  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα σταθερότητας. Με συνέπεια. Με συνέχεια. Με θεσμικότητα. Διαψεύδοντας για πολλοστή φορά τον μύθο που κινεί η αντιπολίτευση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μύθο που μάλλον αντανακλά την ανασφάλειά της και τον μύχιο πόθο της για παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας στη χώρα. […]

Καλαμάτα: Μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων

Στον Δήμο Καλαμάτας ξεκίνησε εκ νέου το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων. Πρόκειται για μωβ κάδους, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και δέχονται ρούχα, λευκά είδη, ζευγάρια υποδημάτων, τσάντες και ζώνες. Οι πρώτοι 33 μωβ κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε διάφορες τοποθεσίες και αναμένονται τις […]