19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Το περιστατικό που λύγισε τον παπά-Λευτέρη στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Χριστός Ανέστη και καλό Μήνα.

Η ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει και εμείς όλοι εδώ στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με την βοήθεια του Θεού και με την δική σας αγάπη, προσπαθούμε κάθε μέρα, να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας, που παρακαλούν για ένα πιάτο φαγητό. Άνθρωποι περήφανοι οι οποίοι λόγω των μνημονίων ή του, κορονοϊού ,έχασαν δουλειές, έμειναν άνεργοι, άποροι, άνθρωποι με οικογένειες με μικρά ανήλικα παιδιά ……..
ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλοι την Ελλάδα είναι στα όρια της εξαθλίωσης και δίνουν καθημερινά αγώνα δρόμου για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια .
Άνθρωποι, που η οικονομική πραγματικότητα και η συλλογική μας αποτυχία ως κοινωνία τους οδήγησε στην ανέχεια, παλεύουν να περισώσουν όση αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει.


Προχθές ,ήρθε ένας κύριος, τρέχοντας, γεμάτος λαχτάρα και καταϊδρωμένος, για να πάρει φαγητό από τα μαγειρεία του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας .Οι εθελόντριες είχαν όμως τελειώσει και το φαγητό είχε διανεμηθεί. «Δεν πρόλαβα!», μου λέει απογοητευμένος, κοιτάζοντας τα άδεια ταψιά , και η απογοήτευσή του μεγαλώνει. Ο άνθρωπος αυτός, με δύο πτυχία Πανεπιστημίου, κάποτε έπαιρνε μισθό 1.700€, , από την εργασία του,αλλά σήμερα είναι άνεργος και η οικογένειά του υποφέρει .Βέβαια δεν τον αφήσαμε να φύγει με άδεια χέρια. Όμως τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε συνεχώς.

Πολλοί νιώθουν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ίσως και δυσφορία για κάποιους που τους αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση , για κάποιους που είναι έξω από τον «χορό» . Ίσως γιατί δεν έχουμε σκεφθεί ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς στην δική τους θέση. Ποτέ μην λέμε «εμένα δεν θα μου συμβεί ». Το ίδιο σκέφτονταν κάποτε οι περισσότεροι από αυτούς, που σήμερα είναι στο συσσίτιο
Ας καταλάβουμε ότι αυτοί άνθρωποι δεν είναι ζητιάνοι, η ανάγκη τους έφερε στο συσσίτιο.
Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, με τους πιο αδύναμους να έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση .

Δεν μπορούμε να κωφεύουμε. Ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά προσπαθούμε να έχουν όλοι έστω από ένα πιάτο φαγητό. Σε αυτό μας βοηθάτε όλοι εσείς και η αγάπη και η προσφορά σας είναι σημαντική.
Το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας ,εκτός από τα έσοδα του Ιερού Ναού που τα διαθέτει για το συσσίτιο, στηρίζετε σε χορηγίες , ωστόσο η κρίση έχει επηρεάσει και η προσφορά των πολιτών, έχει μειωθεί . Εκτός από τον Δήμο Ναυπλιέων που μας δίνει τρόφιμα όταν το ζητήσουμε ,ΚΑΝΕΝΑΣ Κρατικός φορέας ΔΕΝ μας έχει βοηθήσει ,ΟΥΤΕ με ένα ευρώ.

Προσπαθούμε με την δικά σας προσφορά να ανταποκριθούμε, ώστε κανένας να μην μείνει χωρίς φαγητό.Γι’ αυτό όσοι θέλετε και όσοι μπορείτε ενισχύστε το συσσίτιο με τρόφιμα ή χρήματα. Τραπεζικός λογαριασμός Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού : 540-002101206970 της ALPHA τράπεζας και αριθμός IBAN : GR88 0140 5400 5400 0210 1206 970.

π. Ελευθέριος Μίχος 

Προϊστάμενος Ι.Ν.Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Λάμπρου: Νέα αγωνία για την διαχείριση των απορριμμάτων – Κάποιοι παίζουν ακόμα το παιχνίδι των καθυστερήσεων

Την Παρασκευή 10/12/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε ομόφωνα, στα πλαίσια αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Ο.Ε. 2021, να δημιουργήσει δύο νέους κωδικούς τόσο για την μεταφορά όσο για την διαχείριση των απορριμμάτων με την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, και σε συνέχεια με την λειτουργία του Εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης (Σ.Δ.Ι.Τ), σύμφωνα […]