30 °C Argos, GR
12 Αυγούστου 2022

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας χαιρετίζει και τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ετήσια γιορτή με παγκόσμιο χαρακτήρα που έχει συνδεθεί με τους αγώνες για τα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.

[hfe_template id='397365']

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την Ελλάδα και ολόκληρη την υφήλιο εγκλωβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς ασύμμετρης απειλής κατά της υγείας των πολιτών, η οποία με τη σειρά της έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και στις επιχειρήσεις.

Είναι προφανές ότι προέχει η ζωή , η προστασία της υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη, οι επιπτώσεις της πανδημίας όμως στις μικρές επιχειρήσεις στους επαγγελματίες βιοτέχνες έμπορους είναι ανυπολόγιστες .Η νέα κρίση ρίχνει βαριά την σκιά της στη ζωή μας και η ύφεση που έρχεται θα φέρει νέα οικονομικά αδιέξοδα .Δεν θα πρέπει να εφησυχάστουμε και να αποδεχτούμε με αδράνεια φόβο και υποχώρηση μέτρα, που υποβαθμίζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες . Η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαμορφώσουν πιθανώς τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνον το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την οικονομία μας, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά.

Το μήνυμα αυτής της μέρας είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ακόμα και όταν όλα δείχνουν πως έχουν χαθεί, ο αγώνας για τα δικαιώματα των ανθρώπων πρέπει να συνεχίζεται. . Η φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει το έναυσμα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, για να μην γίνουν τα έκτακτα μέτρα του σήμερα η κανονικότητα του αύριο. Να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, να γίνει η αφετηρία για αλλαγή πορείας, να αναζωπυρώσει την ελπίδα για μια νέα καλύτερη ζωή, όχι μόνο στην κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, αλλά και στην ίδια του την ύπαρξη.

Αρνούμενοι να υποταχθούμε, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για την επιβίωση όλων μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία οι πρώτοι εμβολιασμοί

Σε 100 υγειονομικούς αναμένεται να γίνουν τα πρώτα εμβόλια στα 27 Δεκεμβρίου. Πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει για τους εμβολιασμούς σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr ήδη έχει δοθεί εντολή να ετοιμασθούν όλες οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) με εντολή της στα δύο […]

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων το Πάσχα

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων στις Πασχαλινές Διακοπές Κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών τα σχολεία είναι κλειστά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι όπου συμβαίνουν και πολλά παιδικά ατυχήματα. Μερικές συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα το Πάσχα: [hfe_template id=’397365′] Προσοχή στα πυροτεχνήματα. Εκατοντάδες παιδιά έχουν τραυματιστεί από βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Αγοράζουμε […]