17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γιαμαρέλλου: «Θα πάω να κοινωνήσω μόλις ανοίξουν οι εκκλησίες»

Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζοντας παράλληλα πως μόλις ανοίξουν οι εκκλησίες θα πάει να κοινωνήσει.

Η κυρία Γιαμαρέλλου μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε πως: «Είμαι υπέρ ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά. Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν την νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες»

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεταδοτικότητα του ιού από τα παιδιά, που είναι κατά βάση ασυμπτωματικά. «Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα»

Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά κι ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορωνοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορωνοϊούς.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ιών, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες μια εξ αυτών αναφέρει ότι «υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο»

Τέλος, στο ζήτημα της θείας κοινωνίας η κύρια Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό» και πως θα πάει να κοινωνήσει.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός στη Ισπανία: Έμεινε στο προσκεφάλι του πατέρα του για 34 μέρες στο νοσοκομείο και βγήκε μαζί του νικητής

Ένας Ισπανός αρνήθηκε να αφήσει μόνο του τον σοβαρά άρρωστο πατέρα του, που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και πέρασε 34 συνεχόμενες ημέρες στο προσκεφάλι του μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου του, χωρίς να απομακρυνθεί ούτε ώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από το νοσοκομείο. Κάνοντας με τα δάκτυλα το σήμα V για τη νίκη, ο Χουάν Αντόνιο […]

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Επίδαυρο

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου, από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου. Η άτυχη θαλάσσια χελώνα εντοπίσθηκε στον όρμο Αγίου Βλάσση του κόλπου Επιδαύρου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή. Φώτο αρχείου