17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου – “Ελεύθεροι” και οι έμποροι λαϊκών αγορών

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης ενημέρωσε την κοινότητα πως η επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων θα γίνει σε 7 φάσεις.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως:

Η πρώτη φάση ξεκινά στις 4 Μαΐου, η 2η στις 11 Μαΐου, η 3η στις 18 Μαΐου και εντός του Ιουνίου οι υπόλοιπες φάσεις.

  Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι να λειτουργούν εταιρίες που ανήκουν στο λιανικό εμπόριο ή παρέχουν υπηρεσίες.

Απελευθερώνεται η μετακίνηση των εμπόρων λαϊκών αγορών από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Επανέρχονται στην εργασία συνολικά 68.500 εργαζόμενοι και επαγγελματίες που είχε ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Επαναλειτουργούν 26.167 επιχειρήσεις

Σε κάθε επιχείριση λιανικού εμπορίου, το κατάστημα που είναι έως 20 τμ επιτρέπεται η είσοδος έως 4 άτομα. Από 20 τμ έως 100τμ θα επιτρέπονται 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10 τμ. Για τετραγωνικά άνω των 100 θα επιτρέπεται η είσοδος σε 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τμ.

Για να διευκολυνθεί η κίνηση των εργαζομένων η έναρξη λειτουργίας θα γίνεται στις 10 το πρωί με διευρυμένο ωράριο ανά περίπτωση και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και την τήρηση της απόστασης μεταξύ των εργαζομένων των δυο μέτρων.

Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ενώ τα ραντεβού θα κλείνονται μόνο τηλεφωνικά και θα κρατούνται σε ειδική λίστα όπου θα επιδεικνύονται στα αρμόδια όργανα.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ανοίγουν τα ΚΤΕΟ και όλοι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Στο 2 στάδιο (11 Μαΐου) επαναλειτουργούν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες λιανικού εμπορίου και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες της πρώτης φάσης.

Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη.

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών.

Στη 3 φάση (18 Μαΐου) ξεκινούν τη λειτουργία τους τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών.

1η Ιουνίου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση τραπεζιών και σταντ 2 μέτρων.

Στο 5ο στάδιο ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι, ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας με ότι ισχύει για την εστίαση.

Στο 6ο στάδιο ανοίγουν πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα.

Και στο 7ο εστιατόρια καφέ σε εσωτερικούς χώρους, χώροι διασκέδασης, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Ινδία: Διαρροή χημικής ουσίας από εργοστάσιο – 9 νεκροί, πάνω από 1000 άτομα στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.000 άλλοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία μετά τη διαρροή αερίου σε χημικό εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Ινδία, γνωστοποίησαν αξιωματικοί της αστυνομίας και τοπικός αξιωματούχος. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε σε αυτό το στάδιο ότι πέντε άνθρωποι χάθηκαν. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι εισήχθησαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε κοντινό νοσοκομείο και […]

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 ετών στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

Συνεχίζονται  σήμερα Δευτέρα οι εμβολιασμοί για άτομα άνω των 85 ετών και στα δύο Νοσοκομεία της Αργολίδας. Στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο ισόγειο, χώρο που διαμορφώθηκε πρόσφατα από δωρεά της Οικογένειας Χριστοδούλου. Ο εμβολιασμός γίνεται σε δύο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου. Η πανδημία […]