20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεγαλώνει η ανησυχία σε Βρετανία και Ιταλία: Πεθαίνουν παιδιά από την νόσο που ίσως συνδέεται με τον κορονοϊό

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η νέα νόσος που ίσως συνδέεται με τον κορονοϊό, και η οποία έχει στοιχίσει ζωές σε παιδιά στην Βρετανία.

Συγκεκριμένα, μερικά παιδιά χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ιταλοί και Βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Προβλήματα και στην Ιταλία

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Βρετανία. Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορονοϊό δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».

«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΠΗΓΗ: reuters

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια: · (9) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως: · (5) […]