24 °C Argos, GR
13 Αυγούστου 2022

Παναγιώτης Νίκας: Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, εργολάβος θα έχει αναλάβει το έργο Ανάβαλος-Ερμιονίδα

 

Στην τελική ευθεία δείχνει πως μπαίνει το ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Ερμιονίδας θέμα με την ύδρευση της περιοχής από το νερό του Αναβάλου.

[hfe_template id='397365']

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας κατά τη σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε: «Φαίνεται πως προχωρούν πολύ καλά τα έργα στην Αργολίδα και κυρίως στον Ανάβαλο. Ξεκαθαρίστηκε το θέμα με την άρδευση και ύδρευση στην Ερμιονίδα που είναι η περιοχή της Αργολίδας με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα γίνει το έργο Ανάβαλος-Ερμιονίδα, που είναι και ακριβό έργο όπως ξέρετε, και μέχρι το καλοκαίρι 2021 θα έχουμε για το έργο αυτό εργολάβο. Αν δεν πάρουμε μέτρα, η Ερμιονίδα απειλείται με ερημοποίηση».

Σε διπλή ερώτηση που δέχθηκε από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ και την Σωτηρία Παπαδοπούλου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε λαϊκές αγορές άλλων περιφερειών αλλά για τον τουρισμό στην Ερμιονίδα, ο κ.Νίκας είπε:

«Εχω τη βεβαιότητα ότι για τους “λαϊκατζήδες” θα υπάρξει σχετική πρόνοια. Αναφορικά με τον τουρισμό: Είχαμε κρούσματα στην Ερμιονίδα αλλά είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός πως όλα τα δείγματα που ακολούθως ελήφθησαν είναι αρνητικά. Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες η περιοχή να πληγεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Γενικότερα όμως πολύ φοβούμαι πως το 2020 ενδεχομένως θα είναι χαμένη χρονιά για την πατρίδα μας στον τουρισμό, το πιο πιθανό είναι να μην να μην έχουμε 35 εκατομ. τουρίστες και έσοδα 20 δις που είχαμε πέρυσι. Η σοβαρότητα όμως και συνέπεια που αντιμετωπίσαμε την πανδημία, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Βάλαμε πάνω από όλα τον άνθρωπο».

Και πρόσθεσε: 

«Με στενοχώρησε το θέμα που δημιουργήθηκε με τη στελέχωση του ΚΥ Κρανιδίου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη στήριξη της περιοχής. Θα μιλήσω εκ νέου με τον κ.Χαρδαλιά για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Σύντομα θα βρεθώ για τρίτη φορά στο Κρανίδι να δούμε πού και πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα. Ο,τι μας ζήτησε ο δήμαρχος, το δώσαμε.  Αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα σημαίνει ότι η κατάσταση βαίνει ελεγχόμενη και είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό της περιοχής».

Σε άλλα θέματα ο κ.Νίκας σημείωσε:

-Διαθέσαμε 15 εκατομ. ευρώ να ξανάρθει το τρένο από την επόμενη χρονιά στο Ναύπλιο, έργο πολύ σημαντικό για τον τουρισμό της Αργολίδας.

-Θα διαθέσουμε 250.000 ευρώ για την αγορά λάπτοπ που θα δοθούν στα παιδιά. Και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τα σχολεία. Έχουμε επίσης διαθέσει 2 εκατομ. ευρώ σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και 500.000 ευρώ για την αγορά υλικού για νοσοκομεία κλπ. Βοηθάμε και θα βοηθήσουμε τα γηροκομεία. Ζητήσαμε να υπάρχει στην Περιφέρεια νοσοκομείο αναφοράς, το ιατρικό προσωπικό το έχουμε αλλά, δεν τελεσφόρησε.

-Στη Αργολίδα και την Λακωνία δεν έχουμε γιατρό.

-Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ.Βορίδη ζητήσαμε επιπλέον 1,2 εκατομ. ευρώ για την δακοκτονία σε όλη την περιφέρεια. Το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται. 

Τέλος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «από περιφερειακούς συμβούλους διαφόρων παρατάξεων, υπάρχουν οφειλές κινητής τηλεφωνίας και τα χρήματα είναι απαιτητά.  Επί των ημερών μου μπήκαν όρια στα κινητά».

 

Περισσότερα Άρθρα

Ελπίδα στην Ιταλία – Οι λιγότεροι θάνατοι από κορονοϊό σε μια μέρα από τις 19 Μαρτίου

Με 420 νεκρούς σε 24 ώρες, η γειτονική Ιταλία βλέπει τις ελπίδες για ένα φρένο -επιτέλους- στον εφιάλτη του κορονοϊού, να αναπτερώνονται. Αναλυτικά οι αριθμοί του φονικοί ιού στην πολύπαθη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 192.994. Οι νεκροί έφτασαν τους 25.969. Παράλληλα, 60.498 άνθρωποι έχουν ιαθεί. [hfe_template id=’397365′] Χθες το […]

Αρχίζει σήμερα η σταδιακή άρση του lockdown

Αρχίζει σήμερα η σταδιακή άρση του lockdown Μια νέα περίοδος που θα τη χαρακτηρίζει η πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά και συγχρόνως η συνέχιση της τήρησης των ατομικών μέτρων προφύλαξης αρχίζει από σήμερα. Αναλυτικά, από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου:  [hfe_template id=’397365′] -Καταργείται η αποστολή μηνύματος στους αριθμούς 13032 και 13033. -Παρατείνεται η κυκλοφορία έως μισή ώρα μετά […]