19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γ. Γεωργόπουλος: «Κιτρίνισαν χωρίς να κοκκινίσουν»

Αγαπητοί μου συνδημότες και αγαπητές μου συνδημότισσες…

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στον Δήμο μας όσον αφορά την διασπορά της νόσου COVID-19 στη δομή του “Γαλαξία”, διαπίστωσα ορισμένα εξοργιστικά και άκρως συκοφαντικά δημοσιεύματα, για τα οποία, όπως σας είχα ενημερώσει, έχω ήδη δρομολογήσει τις πρέπουσες διαδικασίες ώστε οι συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων και τα Μέσα Ενημέρωσης που εκπροσωπούν, να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Είναι πράγματι εξοργιστικό, Δημοσιογράφοι, αντί να προβαίνουν στην ενημέρωση, όπως άλλωστε επιτάσσει και το λειτούργημα που διακονούν, (άλλωστε η «δημοσίευση» είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης), θεώρησαν σωστό μέσα απο τα άκρως προσβλητικά και συκοφαντικά για την Ερμιονίδα μας δημοσιεύματα, να αποσπάσουν την προσοχή μας και να βγουν απο την “ανυπαρξία” τους. Θέλησαν δηλαδή, να αποκτήσουν αναγνωστικό ή και τηλεοπτικό κοινό, μέσω της δυσφήμισης του τόπου μας. Ποτέ όμως κανείς εκ των κυρίων αυτών, δεν ασχολήθηκε με τα πολλά και άκρως θετικά στοιχεία της Ερμιονίδας μας.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, έχει την δική της ξεχωριστή προσφορά και συνεισφορά, για την οποία είμαστε περήφανοι. Συνεισφορά όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό. Σας θυμίζω κύριοι συκοφάντες, ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τίμησε εμάς τους Ερμιονιδείς, για τη συμμετοχή μας στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. “Έκλισε το γόνυ” στους αδερφούς Μήτσα και τα παλικάρια τους στην Ερμιόνη και τον Παπαρσένη και τα παλικάρια του στο Κρανίδι.

Στην περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, γεννήθηκαν λαμπρές προσωπικότητες, που έχουν καταγράψει την δική τους ξεχωριστή διαδρομή στο διάβα των καιρών του έθνους μας. Ο εκ των στενότερων συνεργατών του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Εμμανουήλ Ρέπουλης, που κατέγραψε μια έξοχη διαδρομή στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, είχε καταγωγή απο το Κρανίδι. Υπήρξε δε, ένας εκ των κορυφαίων Δημοσιογράφων που ανέδειξε ποτέ αυτός ο τόπος. Η σπουδαία Μελίνα Μερκούρη, που διαφήμισε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, είχε καταγωγή απο την Ερμιόνη.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, έχει αναδείξει και καμαρώνει μέχρι και σήμερα, για τους συμπατριώτες μας που διαπρέπουν. Η κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ηγείται σήμερα του κορυφαίου φορέα πολιτισμού, παιδείας και πνεύματος της Ελλάδας :Της Ακαδημίας Αθηνών.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, καμαρώνει για μια άξια συμπατριώτισσά μας, την κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, μεγάλη ευεργέτιδα της Ερμιονίδας και της Ελλάδας. Η κυρία Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, θεωρείτε μια εκ των κορυφαίων γυναικείων προσωπικοτήτων παγκοσμίως.

Την περιοχή μας κύριοι συκοφάντες, έχουν επιλέξει κορυφαίοι πολιτειακοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες για να κτίσουν τις εξοχικές τους κατοικίες.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, καμαρώνει και χαίρεται για τα παιδιά της, που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν καταγράψει την δική τους επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή, έχουν αποσπάσει βραβεία και επαίνους και αποτελούν το καύχημα της Ερμιονίδας μας αλλά και το πρότυπο για τις νεότερες γενιές του τόπου μας, που ετοιμάζονται να προοδεύσουν, να διακριθούν και να μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, καμαρώνει για τους ανθρώπους του μεροκάματου και του μόχθου που με εργατικότητα, τιμιότητα και αγάπη για τον τόπο, παράγουν τα κορυφαία προϊόντα που καλλιεργούνται στην ευλογημένη “μάνα γη” της Ερμιονίδας: Το ελαιόλαδο, το Ρόδι και το Κρασί.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, έχει πλήρη δράση και ανάπτυξη όσον αφορά την πολιτιστική δημιουργία. Ο Μουσικός μας Σύλλογος, ο Θεατρικός Όμιλος, η Χορευτική Ομάδα, η Φιλαρμονική, τα Λαογραφικά Μουσεία και όλοι οι Πολιτιστικοί και Κοινωνικοί Φορείς της Ερμιονίδας, παράγουν πολιτισμό, διδάσκουν πολιτισμό και έχουν καταστήσει την Ερμιονίδα μας θετικό σημείο αναφοράς εντός και εκτός συνόρων.

Η περιοχή μας, κύριοι συκοφάντες, έχει την τιμή να διαθέτει στο σύνολο της, ανθρώπους, που χωρίς να υπολογίζουν ώρες δουλειάς και κούραση, συνεργάζονται με μεράκι και ενθουσιασμό, για να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη μας και τα έθιμά μας. Το “Γιάλα Γιάλα”, η “Λύριζα”, η “Τσέτα”, ο “Γιούδας”, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις μας, η γιορτή του κρασιού, η γιορτή της τουλίπας, οι γιορτές του ψαρά, ο “Κλήδονας”, το μουσείο παιχνιδιών και άλλα, είναι οι απτές αποδείξεις ότι ο τόπος μας, από άκρη σε άκρη, είναι ένας ενεργός φορέας παραγωγής ιστορίας, πολιτισμού, ηθών, εθίμων και λαογραφίας. Αυτό προσδίδει πολλαπλή εξωστρέφεια και συμβάλλει στην εμπέδωση του ισχυρού αισθήματος φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τον λαό της Ερμιονίδας. Όλοι εμείς οι Ερμιονιδείς, κύριοι συκοφάντες, έχουμε την τιμή, μέσω της συνεργασίας Δημοτικής Αρχής, Κοινοτικών Συμβουλίων, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων και εθελοντών, να δηλώνουμε ότι αντιμετωπίζουμε αυτή την “περιπέτεια” που περνάμε με ενότητα, υπευθυνότητα και την μέγιστη αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Αγαπητοί μου συνδημότες, αγαπητές μου συνδημότισσες…

Όπως προείπα, με τους προαναφερόμενους συκοφάντες, που θέλησαν να “κιτρινίσουν” χωρίς να “κοκκινίζουν” εις βάρος της Ερμιονίδας μας, θα συναντηθούμε στους χώρους της Δικαιοσύνης. Απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς ξεχωριστά. Θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα που επιτάσσει η ατομική μας και η συλλογική μας ευθύνη :
Με πρωτοπόρα την Δημοτική Αρχή, σας καλώ όλες και όλους μαζί, να μείνουμε ενωμένοι και ψύχραιμοι, όχι μόνο για την αίσια έκβαση της “μάχης” με την πανδημία αλλά και για την “επόμενη ημέρα”. Όλες και όλοι μαζί, για να παραμείνει η Ερμιονίδα μας στις επάλξεις. Δυνατή, πρωτοπόρα και πρωταγωνίστρια στις προκλήσεις του αύριο που είναι μπροστά μας.

Η όμορφη Ερμιονίδα θα είναι πάντα εδώ:

YouTube player

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

Πυροβολισμοί ΤΩΡΑ στην Πάτρα – Ένας τραυματίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα, εξαιτίας επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην οδό Κορίνθου, στο ύψος της διασταύρωσης για Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένα άτομο έχει τραυματιστεί και βρίσκεται πεσμένο στο έδαφος, ενώ στην περιοχή σπεύδει η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως για τους πυροβολισμούς αναζητούνται δύο […]

Η «Χιόνη» έφερε … χιόνια και στα χωριά της Ορεινής Κορινθίας

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυρούς ανέμους έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Χιόνη». Από χθες το πρωί χιόνισε σε πολλές περιοχές της Ορεινής Κορινθίας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, στα Άνω Τρίκαλα τη Στυμφαλία, Κλημέντι, το Καίσαρι, και τη Βελίνα, χωρίς ωστόσο, μέχρι και τώρα, να έχουν αναφερθεί προβλήματα στην κυκλοφορία. Πηγή: korinthostv.gr