13 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2022

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο Πόρτο Χέλι

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο Πόρτο Χέλι και ειδικότερα στη δομή φιλοξενίας (σε ξενοδοχείο της περιοχής), όπου διαμένουν 500 περίπου μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, 148 από τους οποίους διαπιστώθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να εκδηλώσουν συμπτώματα. Οι φιλοξενούμενοι αυτοί, εξυπηρετούνται από 30 περίπου εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων διαγνώστηκαν 2 θετικοί στον εν λόγω ιό.

Όπως σημείωσε σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τα μέτρα που έχουν ληφθεί κρίνονται ως απολύτως ικανοποιητικά για τον έλεγχο της κατάστασης, προσθέτοντας ότι και τα 177 άτομα που ελέγχθηκαν στην περιοχή του Κρανιδίου βρέθηκαν αρνητικά. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των θετικών στον ιό είναι ασυμπτωματικοί, δημιουργεί αισιοδοξία ότι η κατάσταση ελέγχεται, παρατήρησε.

Ο περιφερειάρχης έχει συνεχή συνεργασία με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, καθώς και με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ η Περιφέρεια καλύπτει τα έξοδα που προκύπτουν από το έκτακτο αυτό γεγονός.

 

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στο μεταξύ, δόθηκαν χθες Τετάρτη 22 Απριλίου στη δημοσιότητα (https://www.ppel.gov.gr/sistimatikes-ke-egkeres-i-energies-tis-periferias-gia-tin-apotropi-diadosis-tou-koronoiou) τα έγγραφα που αποδεικνύουν την έγκαιρη κινητοποίηση της Περιφέρειας και την ενημέρωση εκ μέρους της των αρμόδιων αρχών για ενδεχόμενα προβλήματα που συνδέονται με τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ρομά, οι μετανάστες κ.α.)

Μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνονται επιστολές με τις οποίες, ζητείται ενημέρωση σχετικά με τις δομές φιλοξενίας και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνεται η λήψη μέτρων για ξενοδοχεία σε καραντίνα, προωθείται στην κυβέρνηση η επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας σχετικά με τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Κρανιδίου, καλείται ο ΕΟΔΥ να φροντίσει για την ενημέρωση των υπηρεσιών και φορέων της Περιφέρειας σχετικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον νέο κορονοϊό στην περιοχή της, ενώ προκύπτει και η λήψη αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του ιού σε πληθυσμούς ρομά, καθώς επίσης και η λήψη μέτρων σε Ιδρύματα Χρονίως Πασχόντων και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Σε δηλώσεις του σήμερα στον ιδιωτικό, πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στο Κρανίδι και αναφέρθηκε στην δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των συγκεκριμένων επιλογών της.

Όπως επισήμανε δε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια ενημέρωσε την κυβέρνηση για ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία 6.000 περίπου εργατών γης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (σε περιοχές όπως η Σκάλα Λακωνίας, η Τριφυλία, η Αρκαδία, η Αργολίδα και η Κορινθία), η οποία, μαζί με τις ευπαθείς ομάδες (σε δομές μεταναστών, καταυλισμούς ρομά κλπ) μπορεί να δημιουργήσουν δύσκολα ελέγξιμες καταστάσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Σωτηρία Παπαδοπούλου

Ο κορονοϊός δοκιμάζει τις αντοχές μας και την κοινωνική συνοχή

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις  και δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, να μου πεις και πως θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι, όλο αυτό που ζούμε είναι τρομακτικό, φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δοκιμάζει τις σχέσεις όλων μας. Ατομική ευθύνη, δυο λέξεις και αυτές πρωτόγνωρες, αφού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κοινωνία, η μόνη ευθύνη που […]

Οκτώ σεισμοί σε 24 ώρες στον Κορινθιακό !

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στον ευρύτερο χώρο του  Κορινθιακού Κόλπου, με μικρές σε ένταση σεισμικές δονήσεις, αλλά ενδεικτικές της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που υπάρχει στην περιοχή. Περισσότερες από οκτώ σεισμικές δονήσεις από 1.4 έως 1.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι μέσα σε ένα 24ωρο στον Κορινθιακό που ως γνωστό […]