19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Εργασίας: Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πήρε πίσω το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει:

Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι διοργανωτές του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2020

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης του Καρναβαλιού, προσκαλούν φορείς, Συλλόγους, Σχολεία, Ομάδες Πολιτών, σε ευρεία συνάντηση με θέμα το «Αναπλιώτικο Καρναβάλι», τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στις 18.00, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο προκειμένου να οργανωθούν και φέτος με τον καλύτερο τρόπο εντυπωσιακές και πρωτότυπες αποκριάτικες εκδηλώσεις […]

ΝΒΑ: Μυθικός Giannis με 49 πόντους νίκησε Ντουράντ και Νετς

ΝΒΑ: Μεγαλειώδης παράσταση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που σημείωσε 49 πόντους-κάνοντας ρεκόρ σεζόν- και επισκίασε τον Κέβιν Ντουράντ καθώς οι οικοδεσπότες Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν τους Μπρούκλιν Νετς με 117-114, διατηρώντας τις ελπίδες τους να τερματίσουν πρώτοι στην περιφέρεια της Ανατολής, για την τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχασε το παιχνίδι της Παρασκευής ενάντια […]